<p>Jacqueline Toma en Esther van der Tak, Sta Sterk trainers uit Woerden.<br><br></p>

Jacqueline Toma en Esther van der Tak, Sta Sterk trainers uit Woerden.

(Foto: eigen foto)

Gratis online workshop: ‘Mijn kind is alleen nog maar online’

Woerden - Maandag stond in het teken van de landelijke Dag Tegen Pesten. Speciaal voor deze dag en de periode waarin iedereen, zowel ouders als kinderen/tieners, veel meer online zijn dan voorheen, trakteert Stichting Omgaan met Pesten op een gratis lespakket voor inzet van het materiaal in de lessen op basisscholen en het voortgezet onderwijs (zie omgaanmetpesten.nl).

Naast de oplopende cijfers gepubliceerd door Stichting De Kindertelefoon merken Jacqueline Toma en Esther van der Tak, Sta Sterk trainers uit Woerden, in de praktijk dat online pesten en face to face pesten steeds vaker door elkaar lopen. De rol als begeleider van de kinderen (ouders, leerkrachten, begeleiders in de kinderopvang en trainers/coaches op de sportclub) is cruciaal. Maar ook anderen in de omgeving van kinderen kunnen support geven. Denk aan een mentor, Stichting De Kindertelefoon of de politie.

Workshop voor ouders
Maar hoe kun je als ouder je rol als supporter nu goed oppakken als je ziet dat je kind alleen nog maar online lijkt te zijn? Is het aantal uur dat ze online zijn erg? Welke activiteiten doen ze eigenlijk online? En het allerbelangrijkste wordt er thuis ook over gesproken? En wat is dan het juiste moment en hoe doe je dat?

Jacqueline en Esther voeren graag met ouders het gesprek. Samen deze vragen bespreken en je voorzien van inzichten, uit eigen ervaringen, om het gesprek thuis daadwerkelijk aan te gaan op een manier die voor jou als ouder past. Heb je interesse in deze (gratis) online workshop die wordt gehouden op donderdag 20 mei (20.00-21.30 uur)? Stuur een mail naar esther@oprechtenergiek.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden