<p>Maarten, Mels en de zwangere Eline wonen sinds september 2020 in het Staatsliedenkwartier.</p>

Maarten, Mels en de zwangere Eline wonen sinds september 2020 in het Staatsliedenkwartier.

(Foto: eigen foto)

Nieuwkomers in Woerden: ‘Een nieuw hoofdstuk in Staatsliedenkwartier’

Woerden - Nieuwkomers in Woerden. Wat is hun verhaal en hoe ervaren zij hun nieuwe woonplaats? Deze keer Eline Heidenrijk (34), getrouwd met Maarten, moeder van Mels en zwanger van hun tweede kind. Eline werkt op de medische afdeling van een farmaceutisch bedrijf en woont sinds september 2020 in het Staatsliedenkwartier.

Aan hun pleintje in Amsterdam Westerpark hadden Eline en Maarten het prima naar hun zin. Ze hebben beiden in Amsterdam gestudeerd en waren elkaar tegen gekomen in restaurant Daalder. Maarten kwam daar eten met collega’s en Eline werkte er als serveerster tijdens haar studie. Ze werden verliefd. Eline trok bij Maarten in. Na het afstuderen ging Eline aan de slag bij Roche in Woerden, op de afdeling oncologie. Ze doet haar werk graag. In Woerden leert ze vervolgens de Hall en Van Rossum kennen; als ze met collega’s gaat lunchen of borrelen na het werk.

Koken voor anderen
Koken is Eline’s grote passie. Maar voor twee kook je eigenlijk altijd teveel, dus meldde ze zich aan bij Thuisafgehaald.nl (heet tegenwoordig thuisgekookt.nl) en kookt een paar keer per week grote porties. Buurtgenoten zijn gretige afnemers. Haar lasagne is favoriet. Op een zekere dag komt Frans een maaltijd halen. Een buurman van verderop van in de tachtig. Hij vond het lekker en ideaal en zo kwam het dat Eline stopte bij Thuisafgehaald en vanaf dat moment kookte ze drie keer per week voor Frans en zijn vrouw. Door hen kwam Eline op het idee om met een vriendin een kerstdiner voor eenzame ouderen te organiseren. Vrienden werden ingeschakeld om te serveren en de dinergasten vanaf hun huis op te halen. Wel dertig ouderen schoven aan. Stralend vertelt Eline erover. Door haar drukke leven nu, met kind en volle baan gaat het er niet direct van komen om vrijwilligerswerk te gaan doen, maar het organiseren van dat kerstdiner gaf zoveel voldoening dat ze dat stokje, hier in Woerden, ooit wel weer op zal pakken.

Van Amsterdam naar Woerden!
Eline was in 2019 toe aan een nieuwe uitdaging en ruilde Roche in voor een farmaceut in de Bijlmer. Mels werd geboren. Het appartement was klein maar het pleintje gezellig en de vrienden dichtbij. In maart 2020 werd het, door de lockdown, vanuit huis werken. Eline aan de keukentafel en Maarten met zijn laptop op het bed. Er moest iets veranderen. Ze wilden meer vierkante meters, meer groen. Het werd Woerden! Een logische keuze voor Maarten en Eline. Vanuit haar sfeervolle huis kijkt Eline op De Schakel. De basisschool waar haar zoontje Mels straks naartoe zal gaan. En waar hij op het plein zal leren fietsen en vast zal gaan voetballen. Een geweldige stek om met opgroeiende kinderen te wonen.

Door de goede treinverbinding tussen Woerden en de Bijlmer is de woon- werkafstand hetzelfde gebleven. En als bonus fiets je binnen een paar minuten in het groen. Prachtig naar Linschoten, Montfoort, Oudewater. Met de elektrische bakfiets met Mels voorin is dat steeds weer een feestje.

Alle restaurants van Woerden uitproberen
De eerste maand dat ze in Woerden woonden, afgelopen september, waren er nog net enkele versoepelingen van kracht. Eén keer zijn ze uit eten geweest voordat alle horeca de deuren weer moesten sluiten. De Bistronoom was een goede ervaring en smaakte naar meer. Ze zijn van plan alle restaurants van Woerden uit te proberen. Als ware ze Michelinsterren inspecteurs, gaan ze proeven en cijfers uitdelen. Gewoon voor zichzelf, voor de lol. Ze hebben nu al voorpret. De grootste verrassing in Woerden, tot nu toe, was Batenstein Buiten. Met trampolines, spetterplekken, een kabelbaan en zandspeelplaats. En dat helemaal gratis! Eline en Mels waren direct fan. Hopelijk kunnen ze er binnenkort weer terecht.

Heimwee naar Amsterdam Westerpark zal er altijd wel een beetje blijven. Maar alles voelt hier, zelfs al tijdens de lockdown, zo goed dat ze er alle vertrouwen in hebben dat Woerden het helemaal voor hen is. O ja, mocht u zich afvragen hoe die twee oude buurtjes zich redden zonder de maaltijden van Eline? Gelukkig wilde een andere buurvrouw in de straat het koken wel van haar overnemen.

Stad onder de loep
Dit is de zesde aflevering van een reeks interviews door Jacqueline van Noordenne. Na 28 jaar in het buitenland te hebben gewoond, keerde zij in de zomer van 2020 terug naar Woerden. Samen met nieuwkomers neemt ze de stad onder de loep. Ben jij ook (relatief) nieuw in Woerden en zou je het leuk vinden om door Jacqueline geïnterviewd te worden? Laat het weten via redactie.woc@dpgmedia.nl!

door Jacqueline van Noordenne

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden