Tóch iets leuks op Koningsdag dankzij onze Oranjeverenigingen!

Regio - Dat er door corona geen mogelijkheden zijn om activiteiten te organiseren weten we. Maar de gezamenlijke Oranjeverenigingen van de Woerdense kernen hebben toch iets bedacht om Koningsdag glans te geven. Er wordt een fietstocht door de kernen gehouden met op vier plekken een heus ‘Koningsdag’- fotomoment. De fietstocht is volledig coronaproof.

Jeroen Kok van de Oranjevereniging Harmelen is één van de initiatiefnemers. “We wilden, ondanks de zeer beperkte mogelijkheden, toch iets doen dat een glimlach op de gezichten van onze inwoners brengt zonder natuurlijk concessies aan de regels te doen. De bedoeling is dat mensen met het eigen gezin op de fiets stappen. Dat doen ze uiteraard in Koningsdag outfit. De route die is uitgestippeld is 34 kilometer lang en voert je langs alle kernen van de gemeente.”

Harry Derks van Oranje Comité Kamerik: “Doordat iedereen vanuit zijn eigen huis start, er geen vaste starttijd is en je de route ook in beide richtingen kunt fietsen zorgen we ervoor dat het allemaal netjes en veilig blijft. De route voert langs ANWB knooppunten, dus ze is eenvoudig te rijden. Overigens zal de route met Oranje linten worden versierd zodat je steeds goed kunt zien dat je nog op de goede route zit.”

Langs de route zijn vier plaatsen waar foto’s genomen kunnen worden die iets met Koningsdag te maken hebben. “Veel kunnen we daar nog niet over verklappen,” zegt Pike Uittenbogaard van Koningsdag Woerden, maar om toch een puntje van de sluier op te lichten: de Koninklijke familie zal zeker van de partij zijn! De bedoeling is dat mensen een zo ludiek mogelijke serie van vier foto’s maken en deze uiterlijk 2 mei posten op Social Media met de hashtag #KDHKWZ (Koningsdag (en dan in alfabetische volgorde Harmelen, Kamerik, Woerden, Zegveld). Op 5 mei zullen de prijswinnaars bekend worden gemaakt.”

De informatie over de route en overige belangrijke informatie zal vanaf het weekend voor Koningsdag te zien zijn op de websites van de oranje-verenigingen: oranjeverenigingharmelen.nl, kamerikoranje.nl, koningsdagwoerden.nl en stadshartwoerden.nl/koningsdag2021

Deze fietstocht is mede mogelijk gemaakt door een aantal sponsoren, Stadshart Woerden en de Oranjeverenigingen van Harmelen, Kamerik en Woerden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden