Poppema gaat voor vierde hele triatlon naar Zeeland

Regio - Na vorige maanden Noord-Brabant, Zuid-Holland en Gelderland te hebben afgevinkt is het nu de beurt aan de meest zuidwestelijk gelegen provincie. Linschotenaar Han Poppema volgt het project ‘twaalftwintig’ om voor het goede doel 12 hele triatlons (3,8 km zwemmen, 180 km fietsen, 42,2 km hardlopen) te lopen in 12 maanden tijd door de 12 provincies van Nederland. 

Met het doel geld in te zamelen voor de stichting het gehandicapte kind zodat kinderen met een beperking toch kunnen deelnemen aan sport evenementen, gaat Han een afstand zwemmen die de meeste mensen wandelen, fietsen wat de meesten met de auto zullen rijden en daarna nog hardlopen wat voor velen al een flinke fietstocht zal zijn. 

De zwemstart vindt weer plaats in Woerden waarvandaan de fietstocht van ruim 180 km via Schoonhoven, Gorinchem en Moerdijk over de eilanden Goeree-Overflakkee, Schouwen- Duiveland en Noord-Beverland en uiteindelijk in Zoutelande eindigt. Daar zal de wissel naar het looponderdeel plaatsvinden. De route is grotendeels die van de kustmarathon van Zeeland, de mooiste en zwaarste marathon in Nederland om te finishen bij de vuurtoren Westerlicht in Burgh-Haamstede.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden