Vrijwilligers gaan zoveel mogelijk tuinen opknappen in één weekend!

Woerden - In één weekend zoveel mogelijk tuinen in Woerden opknappen. Dat is wat vrijwilligers gaan doen op zaterdag 1 en zondag 2 mei tijdens het zogeheten Tiptop Tuinenweekend. Ook helpen? Meld je aan!

Op 1 en 2 mei mobiliseert Hart voor Woerden zoveel mogelijk vrijwilligers om tuinen op te knappen van mensen die dit zelf niet zo makkelijk kunnen. Ouderen, mensen met een beperking, (chronische) ziekte of andere hindernis om hun tuin zelf aan te pakken worden dan ook uitgenodigd om hun hulpvraag op het online platform te plaatsen. Als vrijwilliger kun je je aanmelden op hartvoorwoerden.nl en reageren op een van de vele vacatures. In het weekend van 1 en 2 mei worden de tuinklussen uitgevoerd tijdens het TipTop Tuinen Weekend. 

Heggen snoeien en grasmaaien favoriet
Hart voor Woerden koppelt vrijwilligers via de online VrijwilligersVacaturebank aan mensen en organisaties die wel wat hulp kunnen gebruiken. Elk voorjaar verschijnen veel hulpvragen op het platform voor het opknappen van tuinen. Vooral heggen snoeien, grasmaaien en lenteklaar maken van de tuin zijn favoriet. Daarom koos Hart voor Woerden er dit jaar voor om extra aandacht aan deze hulpvragen te besteden en zoveel mogelijk mensen op te roepen om te helpen.

Coronaproof vrijwilligerswerk
Het TipTop Tuinen Weekend kan coronaproof worden uitgevoerd. De klussen zijn in de buitenlucht en voeren we op 1,5 meter afstand uit. Vrijwilligers kunnen zich opgeven via hartvoorwoerden.nl. Hier kun je je aanmelden en reageren op een van de vacatures. Nadat er contact gelegd is, spreken beide partijen af hoe zij het TipTop Tuinen Weekend invullen. Van één uurtje grasmaaien tot twee dagen de hele tuin opnieuw inrichten: alle inzet wordt ontzettend gewaardeerd.

Wil jij helpen om een tuin op te knappen of heeft jouw tuin wel een opknapbeurt verdiend? Kijk op hartvoorwoerden.nl om je aan te melden. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden