<p>Landelijke actie van dansondernemers Nederland.</p>

Landelijke actie van dansondernemers Nederland.

Woerdense dansscholen hebben het zwaar: ‘We slaan de handen ineen!’

Woerden - Vier dansscholen in Woerden slaan de handen ineen. Op donderdag 29 april zullen Saskia’s dansschool, Dance academy Woerden, Attitude54 en Danscentrum Delicious een live les geven die iedereen kan bijwonen. 

“Al een jaar zijn we online aan het lesgeven. We passen ons aan en mogen vanaf eind februari zelfs weer buiten dansen. Alles beter dan online en buiten sporten kan soms best lekker zijn, alleen niet voor dans. Buiten dansen is veel blessure gevoeliger. In de dansscholen werken we met verende vloeren om blessures tegen te gaan. Bij klassiek ballet kunnen we buiten geen balletschoenen aan. Bij moderne dans en breakdance is een groot deel van de les op de grond. Buiten dansen is dus alles behalve prettig, maar we houden vol! Het is prachtig om te zien dat bij een groot deel van de leden de liefde voor dans groot genoeg is dat ze er in regen, wind en zelfs sneeuw iedere les weer staan,” laten de Woerdense dansscholen, Saskia’s dansschool, Attitude54, Dance academy Woerden en Danscentrum Delicious, weten. 

‘Geen kwetsbare groep’
Op vrijdag 9 april heeft de gemeente Zaanstad alle dansscholen toestemming gegeven om binnen les te geven aan kinderen tot en met 17 jaar. Ze zien het als een kwetsbare groep. Veel tieners geven op en zitten veel binnen, bewegen minder en komen in een depressie. Jonge kids zijn buiten aan het sporten in sneeuw en wind en worden ziek. Een geweldige stap dus van gemeente Zaanstad. Natuurlijk wel met regels, maar we zijn al een jaar bezig om onze dansscholen in te richten op RIVM niveau en kunnen in onze danslessen veiligheid garanderen. Als een team hebben we afgelopen week met bovenstaande vier dansscholen een mail gestuurd naar de gemeente Woerden, maar helaas wil de gemeente hier niet aan meewerken en houdt vast aan de standaard regels. Ze zien kinderen van 2 jaar die buiten in de sneeuw dansen niet als ‘kwetsbare groep’. En het rare is dat dansen op een kinderdagverblijf of BSO wel mag.”

Dansscholen in actie
De Woerdense dansscholen leggen zich daarbij neer en gaan weer buiten verder (”Gelukkig gaat het weer wat meer meewerken”), maar dansscholen in Nederland komen wel in actie. Op donderdag 29 april is de internationale dag van de dans. Om 17.15 uur wordt er in heel het land, op diverse plekken, gedanst. “Uiteraard doen de dansscholen in Woerden hier ook aan mee! Het idee is om heel Nederland op hetzelfde moment te laten dansen. Met deze actie willen we aandacht vragen voor jongeren en volwassenen die langzaamaan vereenzamen door de lockdown en weer in contact willen komen met andere mensen. Daarnaast wordt er veel te weinig bewogen waardoor de coronakilo’s eraan vliegen. Een dansschool is normaal gesproken bij uitstek een geschikte plek om dit tegen te gaan. We hebben in Woerden een geweldig aanbod in danslessen en elke dansschool heeft een eigen stijl.”

“Wij starten om 16.30 uur met het aanleren van een leuke choreografie en zullen daarna om 17.15 uur deze met alle dansers live uitzenden op onze social media met de hashtag #dansinactie en #dansbeweegtje. Hiermee brengen we aandacht voor de danssport landelijk maar ook in de gemeente Woerden voor de dansscholen, want na een zwaar jaar kunnen we die aandacht even goed gebruiken. Kom jij meedoen?”

In verband met de coronaregels moet je je aanmelden om mee te komen doen. Je kan je opgeven door een mail te sturen naar: info@danceacademywoerden.nl, info@danscentrumdelicious.com, info@saskiasdansschool.nl of contact@attitude54.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden