<p>Bart Holleman en Tim Gras willen met hun bedrijf Gymbytim kinderen laten kennismaken met verschillende sporten.</p>

Bart Holleman en Tim Gras willen met hun bedrijf Gymbytim kinderen laten kennismaken met verschillende sporten.

(Foto: )

Bart en Tim starten met sportdagen voor kinderen

Woerden - Bart Holleman en Tim Gras hebben de stoute schoenen aangetrokken en samen het bedrijf Gymbytim opgezet. Met dat bedrijf willen ze jonge kinderen kennis laten maken met verschillende sporten door middel van sportdagen. Nu al lijkt dat een schot in de roos te zijn. “Op 29 april en 6 mei hebben we de eerste sportdagen gepland en die zitten al helemaal vol”, vertelt Holleman.

Holleman en Gras kennen elkaar vanuit het voetballen, maar vanuit hun rol als gymdocent zijn ze breder opgeleid. Ook na het voetbal ontstonden er meer interesses voor andere sporten. “Je gaat dan ook eens hardlopen. Iets dat je als voetballer nog verafschuwt”, aldus Holleman. Gras vult hem aan. “Daarbij heb je nu bij VEP en Sportlust ’46 een voetbalschool. Dat segment is dus wel wat uitgemolken en dus richten wij ons op een sportbreed aanbod.”

Op een dag kunnen de heren 100 kinderen kwijt. Samen met tien trainers op een dag laten ze de kinderen kennis maken met verschillende sporten. “Wanneer de kinderen arriveren melden ze zich aan en worden ze aan een trainer toegewezen, na een uur sporten krijgen ze wat fruit en limonade waarna het tweede blok begint. Dan ben je zo drie uur verder”, vertelt Gras enthousiast. Holleman kijkt ook naar de aankleding. “Dat mag nog niet naar buiten, maar we hebben hele leuke ideeën om de sportdag leuk aan te kleden.”

“Het moet voor nu natuurlijk nog allemaal buiten plaatsvinden in verband met de coronamaatregelen. Het is alleen wel echt gaaf dat je van alles kan verzinnen hierin. We hebben zo ook een samenwerking opgestart met een surfschool.” Tegelijkertijd worden tijdens het gesprek al ideeën voor een Olympische Spelen versie geopperd. “Maar we moeten vooral niet te snel willen. Voor je het weet loop je jezelf voorbij.”

Het was de afgelopen tijd wel spannend voor de heren. “Het is inderdaad afwachten wat de aanmeldingen gaan doen. We hebben veel geflyerd op basisscholen en we hebben daar uiteindelijk onze folders neer mogen leggen. Maandag nadat de schoolbel luidde, stroomden de aanmeldingen binnen. Het was dus wel spannend, maar inmiddels hebben we ook al nee moeten verkopen. We willen garanderen dat een trainer 10 kinderen in zijn groepje heeft. Juist die individuele aandacht is belangrijk”, toont Holleman zich andermaal enthousiast. De heren zijn in ieder geval veelbelovend van start gegaan en wie weet volgt er in de toekomst nog een Olympische sportdag.

Nieuwsgierig geworden en meer lezen? Kijk op gymbytim.com.

door Nik Mandemakers

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden