Foto: Willem Jan Ritman

Column door Junior Brandenburg: Schofferend

Meer dan me lief was heb ik de afgelopen maanden tijd gehad om na de avondklok te Netflixen. Iedere keer als de corona-stip op de horizon opschoof, werden de series internationaler. Met dank aan een jeugd met Sky Channel op zaterdagochtend, draai ik gelukkig sinds mijn kinderjaren mijn hand niet om voor televisie in een taal die ik niet volledig begrijp.

Zo rakelde ik mijn vijf woorden Luxemburgs op, wist ik mijn 10 woorden Zweeds en 6 woorden Pools uit te breiden en spreek ik inmiddels ook 3 woorden Hebreeuws en Arabisch. Naast het aanscherpen van mijn taalvaardigheid streamde ik, opgesloten in mijn huis, mijzelf een kosmopolitische wereldburger.

Dat was totdat ik, zwelgend op die roze wolk, wreed in aanraking kwam met onwerkelijke kleinburgerlijkheid dat opeens de kop opstak in onze stad. En dat zit mij niet lekker.

In een obscure hoek van het AD van afgelopen week stond een ongenuanceerd uitlaatklep-artikel met daarin een heel bijzonder politiek standpunt van Lijst van der Does (LvdD)*.

Voor diegene die het gemist hebben, LvdD wil heel graag, tegen beter weten in, seniorenwoningen bouwen in het oude Minkema gebouw. En dat willen ze blijkbaar zo graag dat ze alternatieve plannen op basis van onjuistheden en onvolledigheid in een kwalijk daglicht proberen te zetten. Maar veel gekker nog, daarbij gaven ze een bijzonder inkijkje over hoe ze naar jongere Woerdenaren kijken.

Prima dat je een seniorenwoningen senioren-partij wil zijn en dat je er misschien vanuit gaat dat jongeren niet zo’n belangrijke factor zijn in het gewenste stemvee, maar je kunt het ook overdrijven.

Wat wil het geval, LvdD meent zich te herinneren dat er ooit een discotheek was in Woerden. En van die discotheek werd gebruik gemaakt door jongeren. En wat doen jongeren in de ogen van LvdD? Die trappen herrie, vernielen dingen, vechten en dealen. Dus nooit never ooit niet mag er van LvdD iets in Woerden komen dat riekt naar iets met of voor jongeren. Een heel bijzonder standpunt en een heel bijzondere kwalificatie van 50% van de inwoners van onze stad. Eens te meer omdat ze in hetzelfde bericht aanhalen dat ze de mening van 131 Woerdenaren niet representatief vinden. Bij dat laatste sluit ik mij volmondig aan, de schofferende misplaatste vooroordeel-meningen van 6 gemeenteraadsleden over 26.000 jongere stadsgenoten zijn gelukkig niet representatief. En dat moet vooral zo blijven. *AD Groene Hart 19-4-2021, Jongeren kwamen naar Woerden om herrie te trappen, te vechten en te dealen.

door Junior Brandenburg

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden