<p>Dit was in 2019.&nbsp;</p>

Dit was in 2019. 

(Foto: Straattheaterfestival Woerden)

Geen Woerdens Straattheater in juni: ‘Hopelijk nog wel later dit jaar’

Woerden - Het bestuur van het Straattheaterfestival Woerden heeft moeten besluiten dat het festival niet kan worden georganiseerd op zaterdag 26 juni. De laatste zaterdag van juni is de traditioneel de dag waarop Woerden wordt verrast met verrassende en spectaculaire acts van tientallen artiesten. Vanwege de coronasituatie kan het festival echter voor het tweede achtereenvolgende jaar niet doorgaan.

Omdat het wel heel erg zonde is als Woerden twee jaar lang totaal verstoken is van Straattheater, streeft het bestuur er naar om later dit jaar alsnog ‘iets’ te organiseren. Dit is afhankelijk van de ontwikkelingen rondom corona en de mogelijkheden om de benodigde vergunningen te krijgen.

Ton Sluiter, voorzitter van het bestuur: “We hadden zo gehoopt dat we aan het begin van deze zomer weer straattheater zouden kunnen organiseren. Maar wij hebben een open festival, waarvan iedereen die op straat is, kan meegenieten. Vooraf testen van bezoekers is onmogelijk en garanderen dat iedereen anderhalve meter afstand houdt van elkaar en van de artiesten eveneens. We vinden het verschrikkelijk jammer. We zijn nu aan het onderzoeken hoe we later dit jaar toch nog iets kunnen organiseren waar Woerden blij van wordt. Dat zou na die lange lockdownperiodes toch fantastisch zijn. Hopelijk lukt dat zelfs alsnog in de zomer, en anders mikken we op het najaar.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden