<p>Het team v.l.n.r. Jelle den Hoedt, Dick van Straaten, eigenaar Conrad de Bruin, Kevin Kints en Joey Spruit.</p>

Het team v.l.n.r. Jelle den Hoedt, Dick van Straaten, eigenaar Conrad de Bruin, Kevin Kints en Joey Spruit.

(Foto: Winny van Rij)

Nieuwe locatie Stoffeerderij C. van Straaten & Zn. BV biedt mogelijkheden

Woerden - Wie naar de Havenstraat gaat om meubels te laten stofferen of autostoelen te laten bekleden komt voor een dichte deur. Maar gelukkig hangt er een bord met het nieuwe adres, Touwslagersweg 13. Stoffeerderij C. van Straaten & Zn. BV is verhuisd na ruim zestig jaar binnenstad.

“We hebben er wel lang over nagedacht,” vertelt Dick van Straaten. “Zijn ons er heel erg van bewust dat we een karakteristieke plek verlaten maar de nieuwe locatie biedt meer mogelijkheden, zowel binnen voor werkruimte en opslag, als buiten met parkeermogelijkheden.” Het pand is 100-150 m² groter en dat merken de medewerkers. “Het stofferen gebeurt op de begane grond en boven doen we de voorbereidingen zoals stof knippen en polyether zagen. Daar is nu alle ruimte voor; aan de Havenstraat moest je nog wel eens wat opzij schuiven om een plekje te creëren.”

Vanuit de praktijk
Het bedrijf zat sinds 1958 aan de Havenstraat waar vader Cor begon. “Daarvoor huurde hij ruimte bij Gert Rietveld met zijn Amerikaanse auto’s aan de Utrechtsestraatweg. Hij knapte geregeld de bekleding van auto’s op.” Cor had het vak geleerd van een baas in Utrecht. “Zo ging dat vroeger. Er zijn wel opleidingen maar je leert dit het allerbeste in de praktijk.” Dick leerde op dezelfde manier. “Ik brak mijn studie Duits en Engels af om, net als mijn broer die alle diploma’s had, in het bedrijf te werken.” Die broer is de helaas onlangs overleden Martien.

Dick heeft het meubelwerk onder zich. “Zowel klassieke als moderne meubels die we stofferen, repareren en verstevigen.” Meubels een tweede leven geven. “Ik merk dat mensen dat tegenwoordig vaker doen. Ze zijn zich meer bewust van wat ze kopen.” Kwaliteitsmeubels die heel lang mee gaan. “Die zet je niet aan de kant maar die geef je een nieuwe uitstraling.” Dick gaat dan met de klant om tafel in de stalenkamer die nu twee keer zo groot is om rustig alle mogelijkheden door te nemen. “Dat vind ik het leukste, met mensen omgaan en creatief bezig zijn.” Conrad, de huidige directeur en volle neef van Dick, regelt het vele projectwerk waar al jarenlang een constante groei in zit.

Wandbekleding
“Stoffeerwerk voor kantoren, inrichting van gebouwen in opdracht van technische ontwerpbureaus. “Zo stoffeerden we de Van Nelle fabriek, de executive lounge op Schiphol en kantoren van Lidl. Veel werk zit er in panelen met wandbekleding, voor warmte, sfeer en een betere akoestiek.” Ook houdt het bedrijf zich nog bezig met autowerk, modern en klassiek. Bij klassieke auto’s gaat het om bekleding en vloerbedekking opknappen of de kap vervangen.”

Teamwork
Vakmensen dus die op hun beurt weer eigen mensen in het bedrijf opleiden. “We zijn met z’n vijven en iedereen is allround,” licht Dick toe. “De kracht van een klein team is dat we soms met z’n vijven overleggen en er altijd wel uitkomen. vanstraatenenzn.nl/

door Winny van Rij

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden