Foto:

Duikerbrug krijgt vorm: ‘Werkzaamheden Oostdam op schema’

Woerden - De werkzaamheden aan de duikerbrug verlopen voorspoedig, laat gemeente Woerden weten. ‘De noordzijde van de duikerbrug krijgt steeds meer vorm. Inmiddels zijn de wanden geplaatst en de bruggenhoofden zijn gestort. De watergang is deels uitgegraven en komende week worden de dekdelen geplaatst.’

Zodra de noordelijke helft van de brug klaar is, worden de werkzaamheden verplaatst naar de zuidzijde. De weg wordt dan verlegd naar de noordzijde van de Oostdam. In de eerste helft van juli kan dan het tweerichtingsverkeer worden hersteld op de Oostdam via een tijdelijke route langs het bouwterrein. Daarmee ligt het werk voor op de eerdere afspraken. 

Wethouder Noorthoek: “Tot op heden leidt de omleiding, als gevolg van de werkzaamheden op de Oostdam, niet tot problemen in het verkeer. We monitoren dit dagelijks en blijven ons inspannen om overlast te minimaliseren. Tegelijkertijd is het goed nieuws dat we begin juli al naar tweerichtingsverkeer terug kunnen op de Oostdam. Dan is het centrum-in vanaf het stationsgebied voor gemotoriseerd verkeer ook weer goed bereikbaar.”

Subsidieverlening
De gemeente Woerden heeft een subsidie aanvraag gedaan voor het aanleggen van de duikerbrug. Deze aanvraag is in behandeling bij de provincie. Door het grote aantal aanvragen en de complicerende coronamaatregelen heeft de provincie aangegeven dat de behandeling van de aanvraag langer duurt.

Deze vertraging in de afhandeling van de aanvraag heeft geen invloed op de werkzaamheden aan de duikerbrug op de Oostdam. De gehele financiering van de duikerbrug is verantwoord in de begroting. De subsidie zou een meevaller opleveren ten aanzien van de begroting. De voltallige gemeenteraad heeft gisteren goedkeuring verleend voor het projectplan.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden