<p>Lineke Brillemans, co&ouml;rdinator Voedselbank Woerden (rechts) en Patsy Heida bij de pakken koffie.</p>

Lineke Brillemans, coördinator Voedselbank Woerden (rechts) en Patsy Heida bij de pakken koffie.

(Foto: Voedselbank Woerden)

Héél veel pakken koffie voor de Voedselbank Woerden

Woerden - De negende landelijke D.E-waardepuntenactie van Lionsclubs is afgesloten met een record aantal pakken koffie. Aan deze actie namen 133 Lionsclubs en 60 voedselbanken deel. Ondanks het coronavirus werd een recordaantal waardepunten ingezameld: bijna 100.000.000! Deze punten werden eind maart 2021 aan Douwe Egberts overhandigd en verzilverd tegen 204.000 pakken koffie, de helft meer dan het record van vorig jaar. Ook Woerden mag trots zijn op een mooie opbrengst.

Vanuit het centrale punt in Rotterdam werden recent maar liefst 1752 pakken koffie voor Voedselbank Woerden afgeleverd. Algemeen coördinator Lineke Brillemans stond klaar om de grote hoeveelheid koffie in ontvangst te nemen bij het magazijn van de Voedselbank. Zij en collega’s waren verrast bij het zien van deze grote hoeveelheid. “Hier kunnen we de cliënten nog geruime tijd blij mee maken.” 

Blijf sparen
Gezien het succes, maar ook vanwege de noodzaak, heeft Lions Club Woerden Castellum Laurum besloten om de inzamelactie in december weer te herhalen. Dat wordt dan de 10e editie. We roepen iedereen op om D.E-waardepunten niet weg te gooien, maar te bewaren voor de komende actie. Zo blijven we bijdragen voor die Woerdenaren die dat hard nodig hebben.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden