Trompettist bij Fort Oranje
Trompettist bij Fort Oranje (Foto: Daniëlle Verweij)

Simultaan Signaal Taptoe op 18 locaties

WOERDEN - Op 4 mei om exact 19:58 uur klinkt op 18 locaties in de gemeente Woerden het Signaal Taptoe Infanterie. Georganiseerd en gecoördineerd door Harmonie De Vriendschap brengen ervaren trompettisten van De Vriendschap, Excelsior, Muziekvereniging Nieuw Leven en Muziekvereniging KNA het oorspronkelijke trompetsignaal ten gehore. Na de twee minuten stilte zet elke trompettist het Wilhelmus in.

De locaties zijn:

Zegveld – oorlogsmonument

Kamerik – oorlogsmonument begraafplaats, Katholieke kerk Kanis, De Cope/Waterschapshuis, Nederlands Hervormde kerktoren

Harmelen – Hervormde kerk, Zorgcentrum GAZA, Vijverhof

Woerden – Brandweerkazerne, winkelcentrum Molenvliet, oorlogsmonument Meeuwenlaan, Park Oudeland, toren Petruskerk, Bonaventura kerk (2 zijden), Waterrijk, Snel & Polanen, Meander, Eikenlaan

Vorig jaar tijdens de eerste lockdown ontstond het plan om met zoveel mogelijk trompettisten op centrale locaties het trompetsignaal te laten klinken. Hoor- en zo mogelijk zichtbaar voor veel mensen vanuit hun (verzorgings)huis. Omdat samen komen nog altijd niet veilig en verantwoord is, nam Harmonie De Vriendschap opnieuw het initiatief de ceremonie op deze manier luister bij te zetten. Met dank aan alle bekwame trompettisten die gehoor gaven aan de oproep mee te doen. Het zijn er meer dan vorig jaar.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden