<p>Het dorpsplatform pleit ervoor dat deze brug blijft liggen.</p>

Het dorpsplatform pleit ervoor dat deze brug blijft liggen.

(Foto:PR)

Dorpsplatform springt in de bres voor behoud van bruggetje

Het dorpsplatform hoopt dat een veelgebruikte brug voor Kanis blijft behouden. Bij veel belangstelling gaat de gemeente erover nadenken.

kanis - Vanwege de werkzaamheden in de Kanis is twee jaar geleden door de gemeente een fietspad naast het Oortjespad gelegd met aansluitend een bruggetje over de wetering voor de verkeersveiligheid ivm zwaar bouwverkeer. Op deze manier kunnen fietsers en wandelaars van het Oortjespad via de Mijzijde naar Kamerik richting Woerden rijden.

Omdat er zoveel gebruik gemaakt wordt van het fietspad heeft het dorpsplatform ervoor gepleit dat het in de toekomst behouden kan blijven. En met succes. Op 2 februari heeft het college van burgemeester en wethouders besloten in te stemmen met het definitief maken van het fietspad langs het Oortjespad. "Wij hadden de indruk dat daarmee ook de wandel/fietsbrug in het verlengde van het fietspad over de Wetering ook gehandhaafd bleef", zegt het dorpsplatform. "Maar het college heeft besloten om deze brug na afloop van de renovatie van de Kanis weg te halen. Nu de werkzaamheden zijn afgerond is het bruggetje volgens gemeente niet meer nodig. Maar er wordt veel gebruik gemaakt van het bruggetje door fietsers en wandelaars. Als het bruggetje wordt weggehaald dan moet er weer gebruik gemaakt worden van de Teylingenweg. Het gedeelte tussen het Oortjespad en de Kanis is erg smal waardoor het een gevaarlijke situatie oplevert."

Handtekeningen

In de vergadering van het dorpsplatform is dit onderwerp onlangs besproken. De wethouder Arjan Noorthoek was hierbij aanwezig. Hij heeft aangegeven dat als er duidelijke belangstelling vanuit de wijk is dat hij de mogelijkheden willen onderzoeken om het bruggetje definitief te maken. Dit kan een onderhoudsvriendelijk (kunststof) bruggetje zijn zoals verder ook in de wetering aanwezig zijn. Van daaruit zijn buurtbewoners een handtekeningenactie gestart. Met groot succes! Iedereen is razend enthousiast! Dat geeft hen nog meer kracht. Inmiddels hebben zij al 265 handtekeningen binnen.Een handtekening zetten kan nog steeds. Daarna worden ze aan de wethouder overhandigd.

nieuws

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden