Spoor van Hoop verlengd tot Pinksteren

WOERDEN - Het Spoor van Hoop wordt vanwege het slechte weer en een eerder probleem met de website met een ruime week verlengd. Sinds zaterdag 17 april loopt er een Spoor van Hoop dwars door Woerden en Zegveld. Bij 12 haltes van hoop (10 in Woerden, 2 in Zegveld) vertellen verschillende maatschappelijke initiatieven hoe zij het in deze tijd volhouden. En hoe zij hun hoop invulling geven en hoe inwoners zelf hoop kunnen geven. Dit Spoor van Hoop kan wandelend, fietsend, skatend, of met de auto of scootmobiel worden afgelegd. Zo’n 100 aanmeldingen kwamen al binnen en zij gingen op pad, en dat ondanks niet al te best lenteweer. En tot overmaat van ramp lag in de eerste week van mei ook de website van Spoor van Hoop eruit waardoor aanmelden niet mogelijk was. Daarom verlengen we het Spoor van Hoop met een ruime week tot en met het pinksterweekend (maandag 24 mei). We hopen deze weken op iets beter wandel- en fietsweer. Ga dus naar www.spoorvanhoop.nl en meld je aan. Alle deelnemers ontvangen dan per mail een instructievideo over dit Spoor van Hoop.

Meer informatie over Spoor van Hoop vindt je hieronder:

Op initiatief van de Missionaire Commissie van de Gereformeerde Kerk Woerden-Zegveld is er een Spoor van Hoop aangelegd. Initiatiefnemer dominee Joost Schelling vertelt: “Vaak organiseerden we met Pasen een concert of een activiteit voor geheel Woerden. Dit jaar is het als kerk niet goed mogelijk geweest om mensen in en rondom onze kerken te ontvangen. We zochten naar een andere manier om de hoop die van Pasen uitgaat, te vertellen. We dachten erover na hoe tof het zou zijn om in Woerden verschillende haltes te creëren die mensen kunnen inspireren met hun eigen verhaal van hoop, van doorzettingsvermogen, van naastenliefde, van nieuw leven! In Woerden zijn talloze initiatieven waar onder lastige omstandigheden toch dagelijks hoop wordt uitgedragen. Veel van die locaties zijn nu nog gesloten, maar zij waren gelukkig wel enthousiast over het idee en bereid om mee te werken. Met het Spoor van Hoop kunnen we nu hun werk achter de voordeuren laten zien.

Hoe werkt het Spoor van Hoop?

Op de website www.spoorvanhoop.nl kun je je aanmelden voor dit spoor. Je ontvangt dan een instructievideo en alle adressen van dit Spoor van Hoop. Wat je onderweg nodig hebt, is enkel een telefoon/ipad met mobiel internet. Elke halte kent een korte video, die middels een QR-code wordt gescand. Op de routes en bij een halte gelden vanzelfsprekend de huidige Corona-maatregelen. Je kunt deze haltes op je eigen tijd en tempo aandoen. De haltes liggen verspreid door Woerden (en Zegveld) dus er is altijd een halte in de buurt waarmee je kunt beginnen. Bij alle haltes ontvang je een woord en met de woorden van alle haltes kun je een zin maken. De oplossing kun je tot en met maandag 17 mei insturen op www.spoorvanhoop.nl en daarmee ding je mee naar één van de hoopvolle prijsjes.

Tipje van de sluier..

De 12 haltes van het Spoor van Hoop liggen verspreid door Woerden en Zegveld. Zo komen deelnemers o.a. langs het Daan Theeuwes Centrum Woerden, de koffiebranderij OverHoop, het Inloophuis “Leven met kanker” en het Ooievaarsbuitenstation in Zegveld. En dus nog 8 andere haltes op dit Spoor van Hoop.

Alles samengevat op een rij:

Datum: van zaterdag 17 april tot met zondag 16 mei (oplossing insturen kan t/m 17 mei)

Locatie: 12 maatschappelijke haltes verspreid door Woerden en Zegveld

Organisatie: Missionaire Commissie van de Gereformeerde Kerk Woerden-Zegveld

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden