Logo woerdensecourant.nl


<p>Het Chr. Oratoriumkoor zingt voor het eerst weer buiten.</p>

Het Chr. Oratoriumkoor zingt voor het eerst weer buiten.

(Foto: Bert Burggraaf)

Na 35 weken weer samen zingen!

Woerden - Het Chr. Oratoriumkoor Woerden heeft op woensdagavond 9 juni voor het eerst sinds begin oktober vorig jaar weer samen gezongen. 

Op 6 oktober werd de vaste repetitieruimte gesloten en mocht binnen niet meer gerepeteerd worden. Eind oktober werden de corona-regels flink werden aangescherpt en werd binnen zingen verboden. De Rijksoverheid en het RIVM gaven daarna een dringend advies om niet samen te zingen. 35 weken is het koor niet fysiek samen geweest. Al die 8 maanden is er online via Zoom gerepeteerd.

Sinds de versoepelingen van afgelopen zaterdag 5 juni geldt dat het advies niet meer voor repetities in de buitenlucht. Vanaf stap 5 mag er mogelijk ook weer binnen gezongen worden. De Rijksoverheid overweegt om stap 4 en 5 van de routekaart eind juni te zetten. Dit alles afhankelijk van de ontwikkeling van de corona-cijfers en de adviezen en protocollen van Koornetwerk Nederland.

Tot die tijd repeteert het koor buiten op een boerderij op Breeveld. Zolang het niet regent is dat een prima locatie. Onder genot van koffie en kruidkoek werd er eerst flink bijgepraat maar na een half uur moest er toch echt gewerkt worden. Allereerst flink wat stemoefeningen onder leiding van dirigent Arthur Koopman om de roestige stembanden weer eens goed los te maken. Daarna werden de motetten Locus iste en Vexilla Regis van Anton Brückner onder handen genomen. Dit alles ter voorbereiding van een concert ergens dit najaar.

Heb je interesse om eens kennis te maken en mee te zingen? Het koor zoekt zangers in alle stemgroepen. Meer informatie via info@cowoerden.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden