Foto: Jessica Rateland

Gerard? Welke Gerard?

Daar zit ik weer aan de singel op de Nassaukade in Woerden. Nagenietend van wat wij met z’n allen hebben neergezet afgelopen zaterdag met Pracht op de Gracht. Wat enorm magisch was om al die blije dansende mensen te zien op bootjes en langs de kant. De eerste keer dit jaar optreden en samen met muzikale vriend en gewaardeerd collega Gerard Ekdom en de geweldige MC soul vocaliste Miss Bunty. In de sloep hadden we harpiste Petra Vlasman samen met Marcel Fokker die mooie chansons en kleine liedjes deden.

Wij konden en kunnen Pracht op de Gracht bijna nooit bekend maken op de socials en bij de pers i.v.m. de coronaregels. Maar wie weet wat er de komende zomer gaat gebeuren. Het is ouderwets van mond op mond. En daar gaat soms wel iets verkeerd. Zo sprak ik Vincent op de Nassaukade die zag dat wij de boot aan het opbouwen waren en toen wist dat wij zaterdagavond los gingen. Hij vroeg: gaan jullie vanavond wat doen met Pracht op de Gracht? Jazeker, dus ik vertelde dat Gerard Ekdom kwam draaien.

Hij kwam thuis en vertelde aan zijn vrouw dat Gerard die avond zou komen en heeft de hele middag al zijn nummers opgezet. Ik keek zijn vrouw aan: alle nummers? Ja, alle nummers. Hoe bijzonder, maar zo veel heeft Gerard er niet gemaakt. Jawel, zijn Gerard wel! Vertel? vroeg ik. Dus wij alle platen opzetten en vals meezingen op ‘ticket to the tropics’ en ‘maak me gek’!

Rond acht uur in de avond op de Nassaukade stopte er een auto voor onze deur. De watertaxi van schipper Ton (recht zo die gaat) stond al klaar. En daar stapte Gerard uit. Toen zei ik tegen hem: lieve schat, weet je zeker dat het Gerard Joling was?? Want dit is Gerard Ekdom :-)

Gerard Ekdom? Oooh dan heb ik de hele middag voor niks geoefend. En ik vond het al veel te hoog, ik kon er niet bij!! Maar ik laat het meteen vallen. Ik trek nu mijn dansschoenen aan! Maar die liedjes van Joling krijg ik niet meer uit mijn hoofd! Dat wordt dromen over de tropen en zing met mee tot morgen vroeg hier op de singel en hopelijk ooit weer in de kroeg. Ik vind Joling te gek hoor en die is ook welkom hier maar Gerard Ekdom is een held en dat was hij ook zaterdagavond zei Vincent! En dat is nog een understatement. Magisch was het echt! Wat een enorm super funky, groovy en waanzinnig vrolijke dj set zette hij neer. Wat hebben we gedanst en ontzettend gelachen. Ik krijg de glimlach nog steeds niet van mijn gezicht.

Wij gaan ons opmaken voor de volgende Pracht op de Gracht en hopen jullie die glimlach, dansje of dat kleine mooie moment te geven. Wat een kracht kan er loskomen als bedrijven, organisaties, en mensen elkaar echt helpen en versterken om samen iets moois te creëren. Zie ook de opbrengst van al ruim 30.000 euro van de Woerdense Wandelweek (24 uur van Woerden) voor het Inloophuis leven met kanker. Wow, waanzinnig!! Hopelijk wordt onze verbinding met elkaar sterker nu wij bijna in de post-corona tijd komen! En zullen Fred Again & The Blessed Madonna met hun plaat: We lost dancing, nooit hun gelijk krijgen.

door Mirte Damen

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden