<p>Rob van Hoogdalem houdt een pauze, in de regen op het terras in het Zweedse Hagfors.</p>

Rob van Hoogdalem houdt een pauze, in de regen op het terras in het Zweedse Hagfors.

(Foto: eigen foto)

Rob en zijn fiets zijn weer een mooie bewogen week verder

Zweden - Rob van Hoogdalem fietst van Woerden naar de Noordkaap en weer terug, om geld op te halen voor Inloophuis ‘Leven met kanker’. Daarover doet hij verslag in deze krant. De tweede week zit erop. Een week met een lied ter nagedachtenis, wat bagageperikelen, de ontmoeting met een manusje van alles en al heel veel kilometers in de benen!

“We zijn weer een mooie bewogen week verder. De tijd vliegt terwijl ik zelf van dag tot dag leef. Als ik terugkijk op de afgelopen week zijn er wel wat dingen gebeurd. De eerste dag na mijn schrijven vorige week heb ik ter nagedachtenis aan John Pfaff een Elvis nummer gezongen. John is op 7 mei van dit jaar veel te jong aan kanker overleden. Het volgende dat op mijn pad kwam was een mankement aan mijn aanhangertje van dien aard dat ik hem in Kopenhagen heb achtergelaten. Nu moet ik alle bagage achter op mijn fiets binden en dit kost elke ochtend veel tijd. Daar komt bij dat de batterijen vanwege hun gewicht in de onderste tassen zitten. Dus nu kost een batterij wisselen een vijftien minuten, in plaats van eerst een minuut. Gelukkig staat er niemand op mij te wachten. Daarover gesproken. Bij het schrijven van dit stukje ben ik dertien dagen onderweg, en rijd gemiddeld meer kilometers dan dat ik had gedacht maar ik ben nog niet op de helft. Om maar een indruk te geven van de afstand.

Vanwege de zware belasting achterop mijn fiets deed zich vandaag een probleem voor met de achterband. Dit leverde mij een vijf kilometer lopen op en een prachtige ervaring met een manusje van alles die mijn band weer heeft gerepareerd. Morgen ga ik een boerderij bezoeken waar een oude vriend korte maar bewogen jaren heeft gehad. Ik kijk ernaar uit. Door mijn drukte en het genieten van de natuur vergeten we bijna het belangrijkste. En dat is dat ik fiets om donaties binnen te halen voor het Inloophuis ‘Leven met Kanker’. Zij verdienen onze steun. De vrijwilligers daar doen vaak al jaren goed werk maar brullen dit niet van de daken. Daarom brul ik nu voor ze in de vorm van fietsen. Tot volgende week. Wilt u meer zien, neem dan eens een kijkje op mijn Facebookpagina: Rob naar de Noordkaap.”

door Rob van Hoogdalem

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden