Foto:

BSO Ballie’s gooit de bal door!

Harmelen – Op maandag 28 juni en dinsdag 29 juni zal de Harmelense BSO Ballie’s gevestigd op het sportpark Bijleveld de bal gaan doorgooien. Kinderen van alle scholen in de omgeving van het dorp kunnen deelnemen aan deze gratis activiteit.

Het basisinitiatief komt vanuit het Nederlands Handbal Verbond. Na de wereldtitel van de handbalvrouwen in 2019 onderneemt de bond vele activiteiten om nieuwe leden te werven. Omdat de handbalsport redelijk onbekend is voor de meeste mensen is er een clinic voor de basisscholen ontwikkeld (vanaf groep 3) waarin de kinderen kennis kunnen maken met de dynamische teamsport waarin vaak veel doelpunten worden gemaakt tijdens de wedstrijden.

‘Gooi jij de bal door’ heet de clinic en die zal worden gegeven bij BSO Ballie’s in Harmelen. De medewerkers van de BSO zoeken op voorspraak van het NHV contact met de basisscholen in de regio zodat er mogelijk na deze kennismaking een vervolg kan komen tijdens de gymlessen. Vele handbal-internationals bij zowel de mannen als de vrouwen werken mee aan de promotie van deze activiteit en op de site van het NHV kun je daar leuke filmpjes over vinden. De gymleraren van de Sint Bavo, De Horizon, De Fontein en De Notenbalk in Harmelen zullen worden benaderd een vervolg op de scholen te organiseren. Ook zullen De Regenboog, De Twaalfruiter, ’t Veldhuis en De Meander worden gevraagd om mee te doen. Vergeet niet dat de handbalvrouwen in juli in Tokyo meedoen aan de Olympische Spelen.

Deelname is gratis en je kunt na een actieve deelname leuke prijzen winnen. Aanmelden verloopt via het mailadres bsoteam@ballies.nl. Wees er op tijd bij, want vol is vol. De clinic wordt gehouden tussen 15.00 en 17.00 uur. Een kind hoeft niet op de bovengenoemde scholen te zitten of lid te zijn van BSO Ballie’s om mee te doen.

De clinic wordt juist op dit moment georganiseerd omdat BSO Ballie’s na ruim twaalf en een half jaar de bal zal gaan doorgooien naar Kind en Co. Vanaf 1 juli zal Kind en Co, BSO Ballie’s overnemen op de locatie THOR, sportpark Bijleveld. Om deze overgang spelenderwijs te laten verlopen is voor de samenwerking met de handbalsport gekozen. In de nabije omgeving zijn HV Leidsche Rijn en HV Nieuwegein de handbalverenigingen waar een positieve kennismaking een sportief vervolg kan krijgen.

Handbal is een energierijke sport, dus er is uiteraard gedacht aan de inwendige mens. Partyservice Smolders uit Woerden staat beide dagen paraat met poffertjes. Bij de BSO werken pedagogisch medewerkers die opgeleid zijn bij de sportacademie in Utrecht en zij zijn bevoegd tot geven van een verantwoorde activiteit naast de hoofdtrainer Johan van der Voorn van het NHV. Vanzelfsprekend zullen alle aanwijzingen en maatregelen vanuit de RIVM en de GGD worden gevolgd om deze activiteit te laten slagen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden