<p>Spandoek van 240 meter lang.</p>

Spandoek van 240 meter lang.

(Foto: Inwonersbelangen)

‘Windmolens Reijerscop zichtbaar in grote delen van Harmelen’

Harmelen - De buren van Rijnenburg hebben afgelopen zaterdag 19 juni zichtbaar gemaakt wat de plannen voor de windturbines van 240 meter hoog gaan betekenen voor Harmelen. “De demonstratie werd goed bezocht, meer dan 150 inwoners waren ter plekke aanwezig. De windturbines worden straks voor een groot deel in Harmelen zichtbaar.”

De bewoners van Reijerscop zijn in gesprek gegaan met raadsleden over de plannen van Windturbines. Inwonersbelangen, die al jaren actief is om te voorkomen dat er in gemeente Woerden windmolens komen, was ook aanwezig. Ook hadden de bewoners van Reijerscop een spandoek van 240 meter lang gehangen aan de bomen van de Blindeweg. “Hiermee wordt duidelijk en tastbaar gemaakt hoe hoog zo’n windturbine tegenwoordig is. Als je er langs loopt ervaar je wat voor een kolossale gevaartes het zijn. Je loopt er niet in een paar seconde langs.”

Helikopter op 240 meter hoogte
Om een andere indruk te geven van de hoogte van een windturbines was er een helikopter geregeld. “Hiermee kregen de toeschouwers ook een bijzondere indruk. Op de foto is de helikopter nog maar kleine stip in de lucht. En dan te bedenken dat de windmolens veel groter zijn dan de helikopter. Daarbij blijft het niet bij één windmolen. Het college van gemeente Woerden heeft de gemeenteraad geadviseerd om vier windmolens te plaatsen in Reijerscop – Harmelen.”

De helikopter was ook zichtbaar binnen de bebouwde kom van Harmelen. “Zo was de helikopter duidelijk op de Mauritshof te zien. Van oktober tot en met maart zal dit de nodige slagschaduw veroorzaken. Slagschaduw veroorzaakt een stroboscoopeffect binnenshuis. Ook zal het voor de nodige geluidsoverlast zorgen. De gezondheidsrisico’s hiervan zijn tot nu toe niet onderzocht. Inwonersbelangen wil dan ook geen windmolens in gemeente Woerden.”

De raadsleden laten weten wat u vindt van de windturbines? Zij zijn bereikbaar per mail via raadsleden@woerden.nl. Meer informatie is hier te vinden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden