Jacqueline Engelhard van De 24 uur van Woerden laat zien hoe zwaar de enveloppen zijn met maar liefst 5.814,66 euro erin.
Jacqueline Engelhard van De 24 uur van Woerden laat zien hoe zwaar de enveloppen zijn met maar liefst 5.814,66 euro erin. (Foto: Winny van Rij)

Constantijnkinderen liepen maar liefst 5.814,66 euro bij elkaar

Woerden - Een grote verrassing voor de organisatie van De 24 uur van Woerden en voor Inloophuis ‘Leven met kanker’. De kinderen van de Constantijnschool liepen tijdens de Woerdense Wandelweek vele rondjes in het wijkpark en donderdag bleek dat ze maar liefst 5.814,66 euro bij elkaar gelopen hebben.

“Onvoorstelbaar,” zei Jacqueline Engelhard die de cheque namens De 24 uur in ontvangst mocht nemen. “Echt boven verwachting, ik breng het gelijk naar de penningmeester, super bedankt allemaal,” en ze gaf alle kinderen een high-five. Ook voor de school was dit bedrag boven verwachting. Jessica Pauw en Moniek van den Wijngaard van de commissie Constantijn Helpt van de ouderraad hadden 1000 euro gehoopt. “Terwijl we telden, nam onze verbazing steeds meer toe.”

Lopen voor het goede doel
Ze werden in de organisatie van de Wandelweek bijgestaan door leerkracht Digna Bakker die uit bijna iedere klas een paar leerlingen bij de uitreiking had verzameld. De meeste kinderen wisten wel dat ze voor een goed doel liepen en de oudere kinderen zelfs ook dat dit voor het Inloophuis was.

Leuke activiteiten
Velen kenden wel een geliefd persoon met kanker. Een opa, een vriend van de vader of een vakantievriendje. Hidde: “Het bloed van mijn vriendje is ziek en hij moet vaak naar het ziekenhuis.” “Leukemie,” weet Digna. Mara-Lynn vertelt over haar moeder. “Ze heeft twee keer kanker gehad.” Zij kent het Inloophuis zelf heel goed van de Kidsclub. “Daar zijn altijd hele leuke activiteiten.”

De kinderen hadden ook vele vragen aan Jacqueline zoals hoe ontstaat kanker en kun je beter worden? Wat doet het Inloophuis en waar wordt het geld voor gebruikt? Jacqueline had op haar beurt ook vragen voor de kinderen, bijvoorbeeld: hoeveel rondjes heb je gelopen? “Ik heb 1 rondje gelopen en 50 euro opgehaald,” “Ik heb 6 rondjes gelopen en 102 euro opgehaald.” Lois was de hoogste. “Tien rondjes en 206 euro.” Digna liet weten dat er eigenlijk een prijs was voor de klas die het meeste had opgehaald. “Maar omdat iedere klas zo zijn best heeft gedaan, kreeg iedereen een lekker ijsje.”

door Winny van Rij

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden