<p>Susan van Dijk staat met veel plezier iedere week een dagdeel in de Woerdense Wereldwinkel.</p>

Susan van Dijk staat met veel plezier iedere week een dagdeel in de Woerdense Wereldwinkel.

(Foto: Ed Zwennis)

Susan over haar tafel: ‘Dit beschrijft wel een beetje wie ik ben’

Woerden - De Wereldwinkel nodigt elke maand één van haar vrijwilligers uit om een tafel met producten samen te stellen. Deze maand is dat Susan van Dijk (43) uit Harmelen. Toen Susan op de website van de Wereldwinkel in een oproep zag dat er vrijwilligers gezocht werden, besloot zij te reageren. Inmiddels is ze alweer vier jaar actief bij de Wereldwinkel Woerden.

Na een interne training staat zij nu iedere week een dagdeel in de winkel. “Ik was het niet gewend om in een winkel te staan, maar vind het super leuk. Dit is echt mijn ding, artikelen met een verhaal verkopen, leuk inpakken en klanten met een blij gezicht de winkel weer uit zien gaan. Wat op mijn tafel ligt beschrijft wel een beetje wie ik ben.” Susan is dol op reizen, verschillende landen ontdekken en de cultuur leren kennen. Dit heeft ze van huis uit meegekregen. Ze is al in veel landen geweest. Haar moeder zocht altijd de zomervakanties uit, haar vader was van de wintersport. Op haar 19e is ze gaan backpacken door Australië, Nieuw-Zeeland en Indonesië.

Susan heeft met haar ex-partner co-ouderschap over haar dochters. “Het reizen en zelf ontdekken wil ik ook graag op mijn dochters overbrengen.” In Indonesië is haar interesse voor het Boeddhisme, met Boeddhabeelden en klankschalen ontstaan. Het vastleggen van reizen, maar ook de weekendjes weg, doet ze in een reisdagboek. “Dit is leuk om later weer eens terug te lezen en zo beleef je dingen steeds weer opnieuw.”

Ze start de dag graag met een kop koffie. Op haar tafel staat dan ook een groot pak Aroma koffie. “In de middag en avond drink ik graag groene- of rooibos thee met een stukje chocola erbij. Mijn favoriet is de karamel zeezout.” Verder op de tafel staan tassen, armbanden, kaarsen en speciaal de lotus waxinelichthouders, daar wordt ze blij van. Ze struint graag over rommelmarkten en bezoekt vintage winkels. We zien ook een doosje ‘dankbaarheid’ staan, want er is iedere dag wel iets om dankbaar voor te zijn. Steeds het positieve uit de dag halen en daar dankbaar voor zijn, ondanks tegenslagen die je soms ervaart. Het grote dames beeld uit Mexico, met mooie details, is echt een sieraad voor in huis. Meer weten over Susan haar tafel? Kijk op wereldwinkelwoerden.nl of kom eens langs in de winkel, Havenstaat 49 in Woerden.

Wil je ook vrijwilliger worden? Er worden nog enthousiaste winkelmedewerkers gezocht. Als winkelmedewerker sta je, na een interne training, één dagdeel per 14-dagen in de winkel. Reageer via een mail naar info@wereldwinkelwoerden.nl.

door Ed Zwennis

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden