Logo woerdensecourant.nl

Adieu

Het is bijna een jaar geleden dat Martin, Loes en ik werden benaderd om een wekelijkse column te schrijven. En zoals dat hoort waren wij als columnisten direct omstreden, uiteraard vanwege onze schrijfkunsten, maar ook omdat de geest van Frits nog rondwaarde.
De inhoud van de Woerdense Courant blijkt in ieder geval springlevend, al dan niet met behulp van het internet.
En ik moet bekennen dat ik zelf weliswaar wekelijks de krant nog uitploos, maar vermoedde dat ik daarmee behoorde tot een uitstervend ras. Onze courant is immers sterk van inhoud veranderd en onmiskenbaar slachtoffer geworden van het nieuwe medialandschap.
Wekelijks kunnen we primair genieten van een collage van jubilea onder begeleiding van Burgemeester Molkenboer en spannende vergunningaanvragen voor dakkapellen en buurtbarbecues. Maar Woerdenaren zijn trouw en lezen de WC dus nog altijd met liefde. Dit blijkt althans uit het overstelpende aantal reacties op de Columns. Waar ik vermoedde dat de mijne vooral kattenbakken zou vullen en vis zou verpakken, bleek het tegenovergestelde. Iedere column mag ik mij verheugen op een stortvloed aan reacties via diverse kanalen. En dat geeft een mooie inkijk in wat er leeft in Woerden.
Maar een onderdeel van de column steekt er met kop en schouders qua opmerkingen bovenuit. Want niets maakt zoveel los als de begeleidende foto.
Vanuit praktische overwegingen heb ik de huidige foto gebruikt en jawel, met stropdas omdat ik een wat zakelijkere kant van Woerden en mijzelf zou belichten. En ja, het leven met een loondienstverband, twee horecabedrijven en tal van nevenfuncties heeft zijn sporen nagelaten, dus echt fris op en foto staan blijkt steeds moeilijker. Maar dat er zoveel opinies zijn over mijn foto had ik nooit durven dromen. Een foto zegt meer dan 1000 woorden, maar over deze foto blijkt vooral veel te zeggen.
Tijd dus voor een radicale vernieuwing in de hoop dat ik weer een jaar mag genieten van nieuwe kritieken. Deze column markeert daarom het einde van een tijdperk en een vaarwel voor de huidige foto. Adieu!

Junior Brandenburg

1 reactie
Meer berichten