Logo woerdensecourant.nl


Talenten in Minkema Boulevard

Woerden - Naast toneel, dans en muziek werken ook de talentklassen creatief ontwerpen en programmeren mee aan Minkema Boulevard, de jaarlijkse show met op woensdag en donderdag vijf voorstellingen met de titel Stu©k. Wat gebeurt er als vier mensen vast komen te zitten in een ziekenhuislift?

Minkema Boulevard, wie kent het niet zou je zeggen. Al jaren is dit hét project op Minkema Stein om jongeren bewust maken van het belang van kunst en cultuur, van wat bij een organisatie komt kijken en van goede samenwerking.

Diverse talentenklassen werken hard aan de musical met toneel, dansen en muziek. Zij hebben een duidelijke rol in de musical maar dit jaar werken ook talenten in creatief ontwerpen en programmeren mee. De creatieve talenten ontwerpen logo's en attributen voor op het podium, de programmeurs een website. In de talentklas programmeren leren de kinderen programmeren, een game, website of een app bouwen. Zo maakten ze al de speciale app TourTODO voor leerlingen die met hun ouders de open dag kwamen bezoeken. Met die app volgden ze een route door de school en kregen bijvoorbeeld informatie over de lokalen.

Nu is er een speciale Minkema Boulevard website te vinden via minkema.nl/stein met informatie over de voorstelling van dit jaar en over de verschillende talentklassen die deze lessen volgen buiten hun normale rooster. Op deze manier ontwikkelen de leerlingen persoonlijke talenten en werken ze samen aan het gemeenschappelijk doel Minkema Boulevard voor leerlingen van de school, ouders, familieleden, bekenden en senioren uit Woerden die via de Lionsclub Castellum Laurum zijn uitgenodigd.

Reageer als eerste
Meer berichten