Logo woerdensecourant.nl


Steiger recreatieterrein Oortjespad vervangen

Kamerik - Wethouder Margot Stolk en Hans Voorn van Kameryck hebben de nieuwe steiger in de Plas Eend op Recreatieterrein Oortjespad in Kamerik officieel geopend. Het 300 meter lange houten exemplaar is vervangen door een van duurzame kunststof. De steiger is onderdeel van de wandeling rond de plas en wordt veel gebruikt door vissers.

De steiger was sterk verouderd. Het recreatieschap Stichtse Groenlanden heeft daarom besloten tot vervanging. De steiger heeft door het gekozen materiaal een langere levensduur en lage onderhoudskosten. "Het recreatieschap heeft veiligheid, beleving en duurzaamheid hoog in het vaandel en wil met de nieuwe steiger de wandelverbinding en vissteiger nog heel lang voor de recreant behouden en de bezoekers van de plas te laten genieten", licht secretaris Annemiek Roessen toe.

Kameryck heeft ook een bijdrage de steiger geleverd: de leuning vervangen en verlichting aangebracht.

Recreatieterrein Oortjespad is het gehele jaar geopend, sinds 25 maart is ook de kinderboerderij weer open.

Door de opgelegde ophokplicht, in verband met de vogelgriep, moest de kinderboerderij gesloten blijven, tot grote teleurstelling van alle kinderen die graag naar de lammetjes wilden komen kijken. Het pluimvee, de eenden, ganzen en nandoe hebben tijdelijk een andere plek gekregen buiten bereik van de bezoekers.

Reageer als eerste
Meer berichten