Logo woerdensecourant.nl


Het Boerenkaasmarkt seizoen begint weer!

Aanstaande zaterdag 22 april kunnen we genieten van de eerste Boerenkaasmarkt van het seizoen in Woerden. Vanaf 22 april vindt de Boerenkaasmarkt weer elke zaterdagochtend plaats t/m 19 augustus 2017.

Op de Woerdense Boerenkaasmarkt wordt de échte boerenkaas verhandeld. In het seizoen stallen handelaren en zelfkazende boeren hun kazen uit, terwijl de spreekstalmeester de bezoekers meeneemt in de wereld van kaas. Door middel van het klassieke ‘handjeklap’ wordt nog steeds handel gedreven.

Naast de bekroonde Goudse boerenkazen is er een oneindige keuze aan talloze kaassoorten. Ontdek de ambachtelijke markt, proef de frisheid van het land in de kazen en ontdek de historie van het kaasmaken.

Kom op zaterdagochtend naar het Kerkplein in Woerden voor deze kaasbeleving. De Tableau’s Vivant (shows) starten om 11.00 uur en 12.00 uur.

Naast de Boerenkaasmarkt vindt ook de Boerenstreekmarkt plaats op het Kerkplein. De Boerenstreekmarkt is elke zaterdag het hele jaar door van 09.00 tot 17.00 uur. Proef en koop de lekkerste streekproducten.

Een bezoek aan de Boerenkaasmarkt is goed te combineren met een bezoek aan een kaasboerderij, een bezoek aan het Reypenaer Kaaspakhuis en vanaf 20 mei een bezoek aan het gloednieuwe Kaaspakhuis, proef en smaakcentrum voor een échte kaasbeleving.

Reageer als eerste
Meer berichten