Logo woerdensecourant.nl


Uitjes in Woerden!

Ladies Night -Voor Elkaar Gemaakt

Het is weer tijd voor een LadiesNight bij AnnexCinema! Op het programma staat de voorpremière van de Nederlandse komedie Voor Elkaar Gemaakt.

Je wordt getrakteerd op een welkomstdrankje in stijl van de film en ook aan de aankleding is gedacht. In de pauze staan er uiteraard weer lekkere hapjes voor je klaar!

Woensdag 19 april vanaf 19.30 uur

PINT-Proeverij

PINT-proeverij: Regelmatig organiseert Stichting Promotie Speciaalbier Woerden (SPSW) met PINT (bierconsumentenvereniging) een bierproeverij in Drinkerij ’t Bierhuys. Deze proeverij heeft maandelijks een ander thema. Er worden 6 bieren blind geproefd. D.w.z. dat er eerst geproefd wordt en daarna pas verteld wat er gedronken is zodat je onbevooroordeeld kunt proeven.

Donderdag 20 april 20.00 uur

Theatergroep Carver - Zwaar Metaal

Theatergroep Carver is terug in het Klooster! In de voorstelling Zwaar Metaal staan de vier vaste speelsters nu eindelijk eens exclusief met elkaar op de planken. Met teksten van Maria Goos en regie door de vers gelauwerde Eva Line de Boer (BNG prijs 2016).

vrijdag 21 april 2017 vanaf 20.15 uur

Italiaanse kookworkshop

Pasta, pizza, lasagna, tiramisú.... te veel en te lekker om allemaal op te noemen! Wie houdt er niet van de Italiaanse keuken? In een huiselijke en gezellige sfeer leer je tijdens de workshop Italiaans koken van de Workshop Factory heerlijke maar verrassend eenvoudige gerechten bereiden die ook thuis te herhalen zijn zodat het niet bij een eenmalige ervaring blijft! Lekker samen koken en daarna uitgebreid dineren en natafelen. Net zoals in Italië!

Vrijdag 21 april van 18:30 - 22:00

Bezoek Reypenaer incl. proeverij

Het Reypenaer Kaaspakhuis opent op een aantal zaterdagen haar deuren voor individuele bezoekers en biedt hier kaasproeverijen aan op vaste tijden. Zaterdag kan je een proeverij boeken om 13:00 en 15:00 uur.

Zaterdag 22 april om 13.00 en 15.00 uur

Gondelvaart Harmelen

Jaarlijks wordt de Gondelvaart in Harmelen georganiseerd door de Oranjevereniging. Doe mee en wie weet wil je wel mooie prijzen!

Het startpunt is bij het Sluisje en het eindpunt bij de Molenbrug.

Zaterdag 22 april 2017 van 21:00 tot 22:00 uur

Goud van Oud

Zaterdag 22 april a.s. wordt de tiende aflevering van het inmiddels bekende woerdense muziekevenement “Goud van Oud” wederom gehouden in het prachtige zalencomplex van restaurant “De Markies”.

De zalen van die gebouw zullen door allerlei aanpassingen en attributen, wederom de sfeer uit de vervlogen jaren (90) weergeven. De bekende, uit de Haagse regio afkomstige, “Westcoastband” en onze vaste DJ Dé , wisselen elkaar die avond af tot omstreeks 01.30 uur.

Zaterdag 22 april vanaf 20.30 uur

High tea kookworkshop

Samen genieten van een high tea is altijd een feestje. Leuk, lekker en reuze gezellig! Bij deze workshop van de Workshop Factory ga je samen aan de slag om een high tea voor te bereiden. Je leert hoe je typische high tea gerechten en hapjes kunt maken zoals een scone met clotted cream en jam of een komkommer sandwich. Leuk, leerzaam en super lekker om op te eten!

Zondag 23 april van 15:00 - 17:00

Spot-festival

Een reizend festivalspektakel in de meivakantie.

Een reizend festival voor kinderen van 4 - 12 jaar en hun ouders, opa’s, oma’s en iedereen die zin heeft in een leuke dag. In de wijken van Woerden en Harmelen worden scholen omgebouwd tot festival locatie.

Maandag en dinsdag 24 en 25 april

En maandag en dinsdag 1 en 2 mei

Petrustoren Beklimmen

Beklim de Petrustoren voor het mooiste uitzicht over het Groene Hart! De Petrustoren kan vanaf april elke 2de en 4de zaterdag van de maand op vaste tijden worden beklimmen. Daarnaast kun je altijd op aanvraag de Petrustoren op een gewenste dag en tijdstip beklimmen. Tijdens de rondleiding beklimt u de 142 treden en ondertussen maak je een paar keer halt om te genieten van verhalen over het verleden van de toren, het carillon en nog veel meer.

Vanaf april elke 2de en 4de zaterdag van de maand!

Boerenkaasmarkt Woerden

Op de Woerdense kaasmarkt wordt de échte boerenkaas verhandeld. In het seizoen stallen handelaren en zelfkazende boeren hun kazen uit, terwijl de spreekstalmeester de bezoekers meeneemt in de wereld van kaas. Door middel van het klassieke
‘handjeklap’ wordt nog steeds handel gedreven.
Naast de bekroonde Goudse boerenkazen is er een oneindige keuze aan talloze kaassoorten. Ontdek de ambachtelijke markt, proef de frisheid van het land in de kazen en ontdek de historie van het kaasmaken.
Kom op zaterdagochtend van 22 april t/m 19 augustus naar
het Kerkplein in Woerden voor deze Kaas belevenis!

Zaterdag 22 april t/m zaterdag 19 augustus 2017
Zaterdag van 10:00 tot 13:30 uur

Koningsnacht en Koningsdag

Dit jaar wordt Koningsdag in Woerden nóg grootser gevierd! ’s ochtends begint het feest met een enorme vrijmarkt in de hele binnenstad. Het feest zal verzorgd worden met spetterende optredens van o.a. Pleun, One Two Trio en Session. De hele dag is er kermis op het Exercitieveld. Een en al feest dus!

Ook in de kernen Harmelen, Kamerik en Zegveld wordt Koningnacht en Koningsdag gevierd met diverse festiviteiten.

Woensdag 26 en Donderdag 27 april

KunstStof 2017

De tentoonstelling KunstStof 2017 laat het nieuwste werk zien van de toonaangevende Nederlandse kunstenaars Mae Engelgeer, Christie van der Haak, Margriet Luyten, Tanja Smeets en Sara Vrugt in het Stadsmuseum. Textiel is hun gemeenschappelijke taal maar toch drukken zij zich wezenlijk anders uit.

Zaterdag 21 januari t/m zondag 28 mei

Soap open akoestisch podium

Het open akoestisch podium wordt elke eerste en derde donderdag van elke maand vanaf 21.00 uur gehouden in samenwerking met Stichting Open Akoestisch Podium (SOAP). Deze avonden zijn vrij toegankelijk voor iedereen, muzikant of niet. Na de geplande optredens van de avond komt er een mengelmoes van muzikanten te staan op het podium die vervolgens lekker kan jammen met elkaar. Aanvang 21:00 uur, van Oudheusdenstraat 3a te Woerden.

elke maand op de 1e en 3e donderdag van de maand.

Molen de Windhond

De molen staat midden in het centrum van Woerden en wordt vandaag de dag nog goed onderhouden. Op woensdagmiddag tussen 14:00 en 16:00 uur geven Gilde gidsen rondleidingen door de molen. Op vrijdag is de molen open als deze draait en kan dan bezocht worden en op zaterdag is de molen te bezoeken van 10:30 tot 16:00 uur. In de molenwinkel kan je verschillende producten kopen.

Elke woensdag, vrijdag en zaterdag

Streekmarkt

Elke zaterdagmiddag staat de Streekmarkt op het Kerkplein in Woerden. Hier kan je terecht voor je dagelijkse boodschappen en je vindt hier heerlijke producten zoals kaas, groenten, fruit, vlees, bloemen en planten.

Elke zaterdag van 09:00 tot 17:00 uur

Weekmarkt

Elke woensdag staat de Weekmarkt op het Kerkplein in Woerden. Hier kan je terecht voor je dagelijkse boodschappen en je vindt hier heerlijke producten zoals kaas, groenten, fruit, vlees, bloemen en planten. De markt staat er van 08:00 tot 12:30 uur.

Elke woensdag van 08:00 tot 12:30 uur

Voor meer informatie over deze uitjes en meer uitjes in Woerden kijk op www.beleefwoerden.com

Reageer als eerste
Meer berichten