Logo woerdensecourant.nl


De Woerdensche Column

De Woerdensche Column: Koningsdag

De afgelopen 3 jaar heb ik samen met een aantal bijzonder leuke Woerdenaren Koningsdag in Woerden groter mogen maken. Het was eigenlijk heel slecht gesteld met de toenmalige Koninginnedag. Het was nooit echt een feestje en er was geen wij-gevoel.
Het toenmalige bestuur had de opdracht teruggegeven aan onze Burgervader. Wat er toen gebeurde is echt bijzonder te noemen. Er werd een aantal Woerdenaren gevraagd om te komen praten en nadenken op het stadhuis. We zaten als Woerdenaren bij elkaar en waren samen 1. Het moest anders! Na 2 keer samenkomen kwam daar de geweldige voorzitter Angela Koot uit en penningmeester (tevens duizendpoot en manusje-van-alles met een groot hart) Paul Kwak. Aangevuld met top secretaris Christina van Dijk.

Onder dit bestuur vielen een aantal commissies, zoals de vrijwilligerscommissie, de vrijmarktcommissie en de programmeringscommissie. Met z'n allen hebben we er zo hard aan getrokken om een waanzinnige Koningsdag aan de Woerdenaren te geven. Waarom deden we dit? Dit deden wij uit liefde voor onze stad. En hopend dat iedereen een geweldig feest kon beleven. Nou, dat is de afgelopen jaren gelukt! Koningsdag in Woerden is meer dan een begrip geworden.

Nu staat Koningsdag van dit jaar voor de deur, denkend aan een paar jaar geleden dat er nog niets stond. Kijk nu eens wat er staat. Dat is het werk van een aantal bijzondere mensen die daar keihard voor is gegaan. Maar vergeet vooral niet de Woerdense bedrijven die dit sponsoren. Zonder hen geen feest. En dat zijn er nogal wat. Waarom zeg ik dit eigenlijk? Ik vind het belangrijk dat Koningsdag in Woerden altijd toekomst blijft houden. Daarom doe ik een beroep op u als sponsor of donateur voor bijvoorbeeld 10 euro per jaar.

Op de site van Koningsdag: www.koningsdagwoerden.nl/doemee/ kunt u het formulier downloaden. Stel dat er 10% van de Woerdenaren financieel gaat helpen met een donateurschap van een tientje, dan betekent dat al snel dat er 50.000 euro in de pot bijkomt om hele mooie dingen neer te kunnen zetten. Echt grote artiesten en nog meer voor jongere ouderen en oudere jongeren en hele jonge jongeren. Dat zou toch verschrikkelijk mooi zijn?
Martin Damen

Reageer als eerste
Meer berichten