Logo woerdensecourant.nl


De Woerdensche Column

De Woerdensche Column: Bruisend

Ieder jaar geniet ik van de Triathlon. Zoveel enthousiaste sporttalenten en nóg enthousiastere sportgenieters die zwemmen in het Woerdense water, fietsen door het Groene Hart en lopen door de historische binnenstad.

Kinderen, opa en oma's; alle generaties staan in de haven aan te moedigen en genieten daarna van de overwinning. Meestal van de overwinning van iemand anders, daar kan enorm van meegenieten. Vol trots keek ik naar mijn man en met de kinderen renden we door het gras van de haven.

Dit jaar waren de hoogtepunten toch zeker Esther Vergeer haar mega spierballen in haar armen. Ongelooflijk om alle drie de onderdelen op pure armkracht te volbrengen, #respect!

En de huldiging vanuit de atletiekvereniging voor de man die op zijn 72e voor de 32e keer meedeed. #respect en wat een warmte kwam er vanuit de Clytoneus: die maakten zijn naam als familievereniging zeker waar, ik vond het ontroerend!

En hopelijk was het voor velen een stimulans. Iédereen kan meedoen en als je nu begint (en een beetje een volhouder bent), kan je misschien nog wel 32 jaar achter elkaar meedoen!

Evenementen als deze maken de binnenstad levendig en bruisend, dankzij alle vrijwilligers hebben we weer een topdag gehad, bedankt! Bovendien zijn ze enorm stimulerend om voor te gaan trainen of te fantaseren over jezelf in een fiets of hardloop outfit of een badmuts op je hoofd.

Ik heb geloof ik 3 keer het kanon mogen afschieten als opening en start, de laatste keer in m'n badpak. Daarna ben ik er achteraan gedoken om met schoolslag het zwemgedeelte van het trio te volbrengen. Superleuk. Ieder jaar neem ik me voor; volgend jaar ga ik ook weer meedoen.

In ieder geval komt mijn gezin komend jaar weer met heel veel plezier naar dit mooie sportevenement in het Groene Hart. En misschien waag ik de sprong. En u, gaat u zich ook inschrijven?

Loes Ypma

Reageer als eerste
Meer berichten