Logo woerdensecourant.nl


Nieuwe voorzitter Cultureel Platform

Voor een kleine stad is in Woerden genoeg te doen op cultureel gebied. Dat vindt Esther Didden, sinds 1 juli voorzitter van het Cultureel Platform Woerden. Een mooie aanleiding voor een gesprek over cultuur en de beweegredenen van deze – nu weer – Woerdense.

WOERDEN – Het Cultureel Platform Woerden (CPW) vormt samen met de Bibliotheek, het Stadsmuseum, Het Klooster en KUVO (voor kunsteducatie op scholen) de 'C5' van de stad. Het stimuleert en verrijkt culturele projecten door samenwerking te bevorderen. Ook organiseert het driemaandelijks het Cultuurcafé en beheert het platform het Loket Culturele Zaken, dat aanvragen voor subsidie beoordeelt. Alles wordt gedaan door vrijwilligers. Overdag werk ik bij het Evertshuis in Bodegraven, als coördinator culturele projecten.
Cultuur vind ik een ongelooflijke verrijking van het leven." Vandaar ook dat ze zich na haar verhuizing uit Den Haag aanmeldde als vrijwilliger bij het subsidieloket. Wat uiteindelijk leidde tot haar huidige voorzitterschap. "Ik vind het mooi om in mijn nieuwe woonplaats iets bij te dragen en kon door mijn ervaring gemakkelijk instappen."
Overzichtelijk
Didden verliet de hofstad omdat haar partner een nieuwe baan kreeg in Bilthoven. Woerden als nieuwe woonplaats lag voor de hand: Didden komt uit Zegveld en haar ouders wonen daar nog steeds. "Maar ook op cultuurgebied ben ik hier goed op mijn plaats. In Woerden wonen veel mensen die graag en goed evenementen organiseren. En het is door zijn kleine schaal vrij overzichtelijk, waardoor je dat gemakkelijker voor elkaar krijgt. We krijgen jaarlijks tientallen subsidieaanvragen binnen." In haar nieuwe functie krijgt Didden veel te maken met De Wasserij, de nieuwe locatie voor horeca en cultuur op het Defensie-eiland. "We stimuleren het maken van plannen voor de invulling van het culturele programma. Nieuwe ideeën kunnen we nog genoeg gebruiken. Ik zou zeggen: meld ze aan! Ook mensen die mee willen helpen bij het Loket Culturele Zaken, zijn trouwens welkom."

Filosoferen

De 'nieuwe' Woerdense noemt zich een conceptdenker en verbinder, die probeert zaken mogelijk te maken. "Het platform functioneert volgens mij uitstekend, ik ga me inzetten om het platform te verstevigen. Wel zou ik nog wat filosofie willen toevoegen aan het aanbod. Filosofie heeft nu eenmaal mijn interesse: ik ben bezig met mijn afstudeerscriptie Wijsbegeerte en organiseerde in Den Haag de Nacht van de Filosofie. Ook interessant lijkt het me iets te doen met speechen of debatteren.

Reageer als eerste
Meer berichten