Logo woerdensecourant.nl


De blue-faced honeyeater uit Australie. FOTO: Jieles van Baalen
De blue-faced honeyeater uit Australie. FOTO: Jieles van Baalen (Foto: Jieles van Baalen)

Vreemde vogels Annex Cinema ingevlogen

Bioloog en vogelaar Jieles van Baalen heeft een passie voor vogels en reist veel om ze te zien. Inmiddels zijn alle continenten bezocht en dat heeft geresulteerd in een serie bijzondere vogelfoto's.

Woerden - Een kleine serie van zijn vogelfoto's wordt tot eind september geëxposeerd in AnnexCinema. Jieles van Baalen: "Hierbij toon ik u met plezier een beknopte selectie uit mijn fotowerk van de afgelopen jaren. Een mooie gelegenheid om geïnteresseerden deelgenoot te maken van mijn fascinatie voor licht, kleur, patroon en beweging in de natuur. Met veel enthousiasme observeer ik vanaf mijn jonge jaren natuur, haar levendigheid en diversiteit.

Mijn studie biologie openbaarde de fantastische vormenrijkdom van het leven op aarde en wekte mijn interesse in de internationale dimensie en veel reizen.

Serieuze fotografie heb ik nog maar kort geleden opgepakt, maar heeft mij inmiddels in zijn greep". Voor Van Baalen is daarbij de behoefte om al dat moois te registreren en in beelden door te geven leidend. Als het even kan een beslissend of bijzonder moment in een pakkende compositie. In hoeverre hij daarin is geslaagd, beoordeelt uzelf.

Expositie

De foto's zijn te bezichtigen in AnnexCinema, Rosmolenlaan 1, 3446 GL te Woerden tijdens de openstellinguren en de voorstellingen.

1 reactie
Meer berichten