Logo woerdensecourant.nl


Foto: winny van rij

De Woerdensche Column: Vakantie

Door Loes Ypma

Vakantie is elk jaar weer een mooi moment voor reflectie en nieuwe plannen. Even alleen met je gezin in een hele andere omgeving. In de auto met de vouwwagen erachter, op weg naar Oostenrijk voel ik me zo nietig, zo'n klein onderdeel van die enorme wereld. Door de prachtige natuur die steeds heuvelachtiger en ruiger wordt, maar ook door alle huizen, steden en dorpen waar we langskomen en die langzaam veranderen. Daar wonen allemaal mensen, met een eigen verhaal, met of zonder werk, met eigen dromen en ideeën.

Fijn nieuws

In Oostenrijk bekijken we de Lünersee, echt een aanrader. Na een steile klim komen we op een plek waar geen auto's komen en waar de lucht heerlijk fris is. Met een adembenemend uitzicht en mijn stoere dochter van acht die ook de 500 hoogtemeters van een echte 'Steig' heeft geklommen. Daar genieten we volop van het moment en sta ik stil bij het fijne nieuws dat ik mogelijk weer een prachtige baan heb over een paar weken. Na deze vakantie hoop ik door de ALV te worden benoemd als voorzitter van Verus, de vereniging van Christelijke en Katholieke scholen in Nederland. Als Kamerlid keerde ik me samen met Verus tegen tendensen als de doorgeslagen toetscultuur. Ik ga graag door het vuur voor wat werkelijk van waarde is, vooral voor kinderen. Ik wil graag een bijdrage leveren aan het versterken van de eigen identiteit van scholen en goed onderwijs. Onderwijs vormt kinderen en is essentieel voor de persoonsvorming, socialisatie en kwalificatie van kinderen en daarmee voor de verbinding en de toekomst van de samenleving. Als stem en steun voor 60% van de basisscholen en middelbare scholen in Nederland wil ik me hier graag voor inzetten!

Het gekke van deze vakantie is dat ik nu pas echt kan genieten van de vrije tijd. Werkloos zijn en vakantie hebben zijn duidelijk twee totaal verschillende dingen. Vakantie is vooral fijn als je die kan gebruiken om je op te laden voor spannende dingen die komen gaan. 

Bedankt voor uw leesgeduld!

Ik heb besloten te stoppen met deze column en me volledig te richten op die nieuwe uitdagingen. Bedankt voor uw leesgeduld en graag weer tot ziens in ons mooie Woerden!

6 reacties
Meer berichten