Logo woerdensecourant.nl


Diede de Groot ontvangt de felicitaties van locoburgemeester Bob Duindam.
Diede de Groot ontvangt de felicitaties van locoburgemeester Bob Duindam. (Foto: Alex de Kuijper)

Trots op tennisster Diede de Groot

Gemeente Oudewater heeft Wimbledonkampioene Diede de Groot, voormalig inwoonster van Woerden, gefeliciteerd met haar behaalde titel in de Londense tennistempel. De rolstoeltennisster ontving - onder grote belangstelling van de pers - uit handen van locoburgemeester Bob Duindam een bos bloemen en een chocolade plaquette met daarop de foto van Diede en haar gewonnen trofee.

Op zaterdag 15 juli schreef Diede historie door haar eerste grandslamtitel in de wacht te slepen. En dat op het gras van Wimbledon. Daar versloeg de Oudewaterse haar Duitse opponent Sabina Ellerbrock met 6-0 en 6-4. Het gaat snel met de carrière van Diede. Nadat ze bij de junioren al twee wereldtitels op haar naam zette, maakte ze vorig jaar haar olympische debuut in Brazilië. Daar sleepte ze bij de Paralympics een zilveren plak in de wacht bij het dames dubbelspel. En nu dus haar eerste grandslamtitel in het enkelspel. Inmiddels is de rechtshandige tennisster opgeklommen naar derde plaats op de (wereld)ranking lijst.

Loco-burgemeester Bob Duindam over haar behaalde Wimbledontitel. 'Als Oudewater zijn we er trots op dat we in onze gemeente zo'n groot kampioene hebben. Haar prestaties en doorzettingsvermogen zijn een prachtig voorbeeld voor haar leeftijdsgenoten,' roemt Duindam de jonge sportster.

Reageer als eerste
Meer berichten