Logo woerdensecourant.nl


Foto: PR

Koor Bravour wint in Nunspeet

Koor Bravour nam afgelopen zaterdag voor het eerst deel aan het festival met de naam "De Veluwe zingt Shanty". Dit festival werd voor de vijfde keer georganiseerd door 'Qua Patet Orbis'- COM (Contact oud- en actief dienende mariniers).

Een jury beoordeelde de vijftien deelnemende koren, die op vijf podia zongen. Na afloop van een bijzonder geslaagd festival was er een samenzang op de markt en werd de prijswinnaar bekendgemaakt. De kwaliteiten van Koor Bravour, onder leiding van Yolanda Brouwer, werd als volgt omschreven: Het geheel zag er keurig verzorgd uit, goede verhouding tussen muziek en zang, de interactie met het publiek uitstekend. Maar het nummer Hallelujah, weliswaar geen echte shanty, was zo mooi gezongen door het koor dat het net een halve punt meer opleverde dan de concurrentie, aldus een nog zichtbaar ontroerde juryvoorzitter.

Bestuurslid André Honders kreeg van de Nunspeetse burgemeester de eerste prijs overhandigd. Ook de grote wisselbeker, die volgend jaar verdedigd mag worden, ging naar Woerden.

 

2 reacties
Meer berichten