Logo woerdensecourant.nl


Annemiek Visser en Elly Waterman startten met Kunst aan den Rijn, een initiatief om op heel veel plekken in Woerden kunst te tonen en andere kunstgerelateerde activiteiten te ontwikkelen.
Annemiek Visser en Elly Waterman startten met Kunst aan den Rijn, een initiatief om op heel veel plekken in Woerden kunst te tonen en andere kunstgerelateerde activiteiten te ontwikkelen. (Foto: Eigen foto)

We willen Woerden vol kunst hangen

Wil je exposeren, een cursus of lezing geven over kunst, wil je ruimte beschikbaar stellen voor een expositie, een kunstgerelateerde activiteit organiseren? Kunst aan den Rijn is een nieuw initiatief van Annemiek Visser en Elly Waterman. Zij bieden ruimte aan deze en meer kunstzinnige activiteiten.

"Ik exposeer op dit moment in Alphen aan den Rijn en daar komt het idee vandaan," vertelt Visser. "Daar is verbinding gezocht tussen kunstenaars die willen exposeren en ondernemers die hun ruimte beschikbaar stellen," vervolgt Waterman. Beide vrouwen zijn lid van De Schilderclub Woerden, zijn daar ook voorzitter geweest, zochten ruimte voor nieuwe en creatieve initiatieven en besloten dit op te zetten." We vonden het leuk om de naam Kunst aan den Rijn van Alphen over te nemen en dat mocht."

Om een goede start te maken en mensen te enthousiasmeren en te laten zien wat er mogelijk is, start Visser zelf met een expositie bij Kooijman interieurs. "Ik kwam hier binnen voor nieuwe stoelen en ben het gesprek over een expositie aangegaan." Dat idee werd goed ontvangen maar heeft nog wel wat voeten in de aarde. "Het moet passen bij de meubels die er staan, er moet een wand vrij gemaakt worden, er moet een ophangsysteem komen." Aan de andere kant biedt het de ondernemer ook veel kansen. "Toeloop van familie, vrienden en andere geïnteresseerden die de schilderijen komen bekijken. Misschien verkoop je er niet direct iets door, mensen zijn wel binnen geweest en komen later misschien terug." Die expositie zal ergens in augustus van start gaan. "We hopen dat ook andere kunstenaars en ondernemers zich melden," aldus Waterman die samen met Visser de rol van matchmaker op zich neemt. "Je moet wel zorgen dat de kunst en de onderneming bij elkaar passen." Visser: "Er zijn legio mogelijkheden zoals een winkel, een horecagelegenheid, een vergadercentrum. Het liefst zou ik zien dat er Woerdense kunst op veel openbare plekken komt zoals het ziekenhuis, stadhuis of de traverse boven het station. Er wordt zoveel moois gemaakt dat nu niet zichtbaar is." Daarnaast heeft het duo nog vele andere ideeën. De eerste activiteit was al in juli. "Schilderen in de haven," vertelt Waterman. "Hier deden 8 kunstenaars aan mee die we via onze nieuwsbrief en website bereikten." Verder staan er een kunstsymposium en een laagdrempelige veiling op de planning, en hebben ze contacten met het Kalsbeek College over het betrekken van jongeren bij kunstactiviteiten. Wie wil kan een kwalitatief goede lezing, cursus of excursie organiseren. "Zelfredzaam, en wij zorgen voor publiciteit."

kunstaandenrijn.nl

Door Winny van Rij

1 reactie
Meer berichten