Logo woerdensecourant.nl


Foto: pr

De Italiaanse ijsmakers, een onverwacht vervolg

Het verhaal over de Italiaanse ijsmakers, de gebroeders Pietro en Bortolo Gregori, heeft een leuk vervolg gekregen. Een van de mensen die reageerden op het artikel in de Woerdense Courant was Otto Wijnberger, zoon van de slager uit de Havenstraat.

Hij vertelde Dirk Leurink dat het voorgenomen huwelijk van zijn vader met Bortola Lucia Gregori, dochter van Pietro, niet is doorgegaan. Nadat de Italiaanse familie in 1946 terug is gegaan naar hun geboorteland, is het contact verwaterd. Slager Clementinus Wijnberger trouwde in 1948 met Cornelia Johanna de Kat. In datzelfde jaar werd Otto geboren.

In het begin van de 60-er jaren, de Woerdense slagers hadden voor het eerst een vakantieregeling, gingen Clementinus en zijn vrouw twee weken op vakantie naar Italië. Daar verbleven zij, in Vodo di Calore, bij Pietro Gregori, die daar een hotel/restaurant en ijssalon had. En uiteraard hebben zij daar ook Bortola Lucia ontmoet. Een aantal jaren later zijn Otto en zijn broer Hans ook meegeweest. Bij het huwelijk van Otto in 1973 is Pietro een week lang te gast geweest in Woerden. Op verschillende vakanties, zowel naar Italië als naar andere landen, werd op de heen- en terugreis een bezoek gebracht aan Vodo di Calore.

Na het overlijden van Pietro heeft een van zijn zonen het bedrijf voortgezet.

Reageer als eerste
Meer berichten