Logo woerdensecourant.nl


Donderdag 14 september is het zover: de opname voor  het t.v.-programma dat op 23 september op NPO 3 uitgezonden wordt.
Donderdag 14 september is het zover: de opname voor het t.v.-programma dat op 23 september op NPO 3 uitgezonden wordt. (Foto: pr)

Groep 8 Notenbalk op televisie in Lang Leve de Muziek Show

Net als een jaar eerder is er een spectaculaire muzikale wedstrijd georganiseerd door Meer Muziek in De Klas; 150 klassen stuurden een filmpje in van een muzikale act. Ook de toenmalige groep 7 van de Notenbalk uit Harmelen heeft dit gedaan en werd samen met nog 109 andere klassen uitgenodigd voor de audities.

Harmelen - Per provincie gaan er drie klassen door naar het familieprogramma Lang Leve de Muziekshow, dat vanaf 23 september elke zaterdagavond te zien is bij AVRO/TROS op NPO3. Op 13 juni vonden de audities plaats in TivoliVredenburg. Het nummer dat de kinderen van De Notenbalk zingen en spelen is That's Christmas to Me van Pentatonix.

De jury was erg enthousiast over de keuze van het nummer, omdat de winnaars van de Muziekshow uiteindelijk zullen optreden in de allergrootste schoolband voor Koningin Maxima tijdens het Kerst Muziekgala in Ahoy.

Vanaf april zijn de kinderen hard aan het studeren gegaan; hebben instrumenten leren spelen zoals gitaar, keyboard, dwarsfluit en zelfs cello. Hierin zijn ze gesteund en begeleid door hun leerkrachten en hebben instrumenten mogen lenen van de muziekschool Het Klooster uit Woerden.

Net voor de zomervakantie heeft de klas te horen gekregen dat ze als eerste van de drie groepen uit de provincie Utrecht zijn geselecteerd voor het televisieprogramma en sindsdien hebben ze niet stilgezeten. De opnames zijn al op 14 september en daarvoor moet hard gewerkt worden.

Extra muzieklessen, een audiotrack opname in Utrecht en tijdens de uitzending zal de muzikale act voorbijkomen als een echte muzikale vlog, waarbij de kinderen zijn bijgestaan door de populaire YouTuber Noah van Ponkers.

De Notenbalk zal in de eerste uitzending te zien zijn op 23 september om 19.30 uur bij de NPO3.

Een prachtig muzikaal avontuur waar ze met heel veel trots op terug kunnen kijken en een geweldig initiatief van Meer Muziek in De Klas en AVRO/TROS om zo meer muziek in de klas te stimuleren.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox