De Kalsbeek Band heeft onder leiding van muziekdocent Jan-Willem Linkerhof (rechtsboven) drie nummers opgenomen.
De Kalsbeek Band heeft onder leiding van muziekdocent Jan-Willem Linkerhof (rechtsboven) drie nummers opgenomen. Foto: Kalsbeek College

Kalsbeek Band duikt de studio in

Algemeen 303 keer gelezen

Leerlingen van het Kalsbeek College zijn de studio ingedoken om daar drie nummers op te nemen. Een mooie afsluiting voor de Kalsbeek Band, die dit schooljaar helaas geen live optreden kon geven. Omdat het door corona niet mogelijk was om een zomerconcert te houden, is Jan-Willem Linkerhof, muziekdocent op het Kalsbeek College locatie Schilderspark, op zoek gegaan naar wat er wel mogelijk was.

Van de redactie

Woerden- “De hele dag horen we om ons heen hitjes op de radio”, licht hij toe, “maar wat komt er nou eigenlijk allemaal bij kijken?” Zo kwam hij op het idee om een opnamedag te houden, zodat de leerlingen dit proces van dichtbij mee kunnen maken. Linkerhof: “Een interessant proces waarbij je nog dieper de muziek in duikt. Bij een opname hoor je tenslotte alles. Elk fout nootje, akkoord wat niet klopt, of valse noot valt op.” Linkerhof hoopt dat de leerlingen deze ervaring meenemen en er bij een live optreden volgend jaar hun voordeel mee doen.

Studio Moskou

De leerlingen van de Kalsbeek Band reisden voor de opnames af naar Studio Moskou in Utrecht. De dag begon met het opnemen van de basis, die uit drums, bas, gitaar en piano bestond. Vanuit daar werden steeds meer instrumenten toegevoegd, zoals de trompet, aerofoon, dwarsfluit en zang. “We leerden over hoe het er in de studio aan toe gaat en hoe de apparatuur daar werkt”, vertelt derdeklasser Maria Verdoold, zangeres van de Kalsbeek Band. “Aan het eind van de dag hebben wij drie liedjes opgenomen en zijn we allemaal een ervaring rijker.

In de onderbouwband van het Kalsbeek College kunnen de leerlingen hun muzikale talenten ontwikkelen. In de band leren ze over samenspel, ritmiek en akkoorden en maken ze kennis met improvisatie. “Normaal gesproken treden we meerdere keren per jaar op”, zegt muziekdocent Jan-Willem Linkerhof. “Helaas konden we bij het kerstconcert, de paasviering en de open dag niet live spelen. Dit is een mooie vervanger van het zomerconcert.”

Over Studio Moskou

Opnamestudio “Studio Moskou” is één van de grootste en breedst georiënteerde opnamestudio’s in Utrecht. De recording studio is uitgerust met digitale en analoge opname- en mix-apparatuur en een zeer complete backline, die opnames in vrijwel alle genres mogelijk maakt. Van rock of jazz en opera, van singer/songwriters tot wereldmuziek. “We hebben een grote, akoestisch aangepaste opname ruimte van 75m2 met extra zang cabine en een royale mix ruimte van maar liefst 50m2”, aldus de organisatie.

“Een interessant proces waarbij je nog dieper de muziek in duikt”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Julia Groen en Gwenn Hoogenboom spraken met Joke de Wissel (foto). Zij is een van de organisatoren van het plaatsen van een monument ter nagedachtenis aan de in 1943 overleden bemanning van een neergestorte Britse bommenwerper bij de boerderij van haar grootouders.
Fotoproject 'Conflict' in Woerdense Petruskerk Nieuws 5 uur geleden
• Hester Korver van de Woerdense Vakantieweek en Kasper Tappel van BPA.
BPA komende drie jaar sponsor Woerdense Vakantieweek Zakelijk 9 uur geleden
• Sven van der Plank van Siveo '60.
Siveo '60 bijna veilig: 'We moeten vooral niet gaan rekenen' Sport 9 uur geleden
• Birgitte van Hoesel in de Wereldwinkel aan de Havenstraat.
Wereldwinkel Woerden bestaat 45 jaar: 'Wie hier iets koopt, draagt bij aan een betere wereld' Nieuws 9 uur geleden
Afbeelding
Vacatures Dumaco Montfoort: kom jij bij ons werken? advertorial 10 uur geleden
• Padel2Go-locatie.
Woerden krijgt indoor padelcentrum met zes banen Zakelijk 24 apr, 16:34
• Kermis op het Exercitieveld in Woerden.
Jongen (14) beroofd en mishandeld op kermis in Woerden 112 24 apr, 14:47
• Mevrouw Van Doorn-Verstoep met de burgemeester.
Burgemeester Woerden bezoekt 102-jarige inwoonster Nieuws 24 apr, 14:14