<p>De Kalsbeek Band heeft onder leiding van muziekdocent Jan-Willem Linkerhof (rechtsboven) drie nummers opgenomen.</p>

De Kalsbeek Band heeft onder leiding van muziekdocent Jan-Willem Linkerhof (rechtsboven) drie nummers opgenomen.

(Foto: Kalsbeek College)

Kalsbeek Band duikt de studio in

  •   keer gelezen

Leerlingen van het Kalsbeek College zijn de studio ingedoken om daar drie nummers op te nemen. Een mooie afsluiting voor de Kalsbeek Band, die dit schooljaar helaas geen live optreden kon geven. Omdat het door corona niet mogelijk was om een zomerconcert te houden, is Jan-Willem Linkerhof, muziekdocent op het Kalsbeek College locatie Schilderspark, op zoek gegaan naar wat er wel mogelijk was.


Van de redactie

Woerden- “De hele dag horen we om ons heen hitjes op de radio”, licht hij toe, “maar wat komt er nou eigenlijk allemaal bij kijken?” Zo kwam hij op het idee om een opnamedag te houden, zodat de leerlingen dit proces van dichtbij mee kunnen maken. Linkerhof: “Een interessant proces waarbij je nog dieper de muziek in duikt. Bij een opname hoor je tenslotte alles. Elk fout nootje, akkoord wat niet klopt, of valse noot valt op.” Linkerhof hoopt dat de leerlingen deze ervaring meenemen en er bij een live optreden volgend jaar hun voordeel mee doen.

Studio Moskou

De leerlingen van de Kalsbeek Band reisden voor de opnames af naar Studio Moskou in Utrecht. De dag begon met het opnemen van de basis, die uit drums, bas, gitaar en piano bestond. Vanuit daar werden steeds meer instrumenten toegevoegd, zoals de trompet, aerofoon, dwarsfluit en zang. “We leerden over hoe het er in de studio aan toe gaat en hoe de apparatuur daar werkt”, vertelt derdeklasser Maria Verdoold, zangeres van de Kalsbeek Band. “Aan het eind van de dag hebben wij drie liedjes opgenomen en zijn we allemaal een ervaring rijker.

In de onderbouwband van het Kalsbeek College kunnen de leerlingen hun muzikale talenten ontwikkelen. In de band leren ze over samenspel, ritmiek en akkoorden en maken ze kennis met improvisatie. “Normaal gesproken treden we meerdere keren per jaar op”, zegt muziekdocent Jan-Willem Linkerhof. “Helaas konden we bij het kerstconcert, de paasviering en de open dag niet live spelen. Dit is een mooie vervanger van het zomerconcert.”

Over Studio Moskou

Opnamestudio “Studio Moskou” is één van de grootste en breedst georiënteerde opnamestudio’s in Utrecht. De recording studio is uitgerust met digitale en analoge opname- en mix-apparatuur en een zeer complete backline, die opnames in vrijwel alle genres mogelijk maakt. Van rock of jazz en opera, van singer/songwriters tot wereldmuziek. “We hebben een grote, akoestisch aangepaste opname ruimte van 75m2 met extra zang cabine en een royale mix ruimte van maar liefst 50m2”, aldus de organisatie.

“Een interessant proces waarbij je nog dieper de muziek in duikt”

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten