<p>Rob heeft de Noordkaap bereikt.</p>

Rob heeft de Noordkaap bereikt.

(Foto: aangeleverd)

“Wat een geweldige ervaring, een magisch gevoel”

  •   keer gelezen

Noorwegen - Rob van Hoogdalem fietst van Woerden naar de Noordkaap en weer terug, om geld op te halen voor Inloophuis ‘Leven met kanker’. Hij vlogt hierover op zijn YouTubekanaal en doet wekelijks verslag doen in de Woerdense Courant. Vandaag de vijfde en zesde aflevering. 


Rob van Hoogdalem

“Inmiddels heb ik de Noordkaap bereikt. Een geweldige ervaring was dit. Ik had in mijn gedachten dat ik het laatste stuk een enorme afdaling moest maken van twee kilometer. Ik was al op een behoorlijke hoogte, en moest nog een steile klim maken. Eenmaal boven werd ik verrast met de Noordkaap 300 meter verder op gelijke hoogte. Dan krijg je een magisch gevoel door je heen als je plots beseft dat je er bent. Ik heb daar de rit opgedragen aan alle vrijwilligers van het Inloophuis ‘Leven met Kanker’. Ik doe slechts een avontuur van drie maanden. Zij zijn er altijd, en doen geweldig werk. Inmiddels ben ik weer op de terugweg en vandaag ben ik bij de Kerstman op de Noordpoolcirkel. De steile bergen met prachtige uitzichten over de fjorden hebben nu weer plaats gemaakt voor mooie geurende dennen bossen. Afgelopen week ook erg veel Rendieren gezien die voor mij uit liepen, of naast mij in het veld. Ik heb daar veel van gefilmd. U kunt dit alles terugzien op Facebook of YouTube. Beide onder de naam Rob naar de Noordkaap. Zo, en ik ga nu de Kerstman uit zijn zomerslaap halen.”

Samenvatting vorige week

“Weer een hele aparte week voorbij die ik in vogelvlucht zal proberen te verwoorden. Te beginnen met een ongelukkige valpartij van een stenen trap. Een man naast mij dreigde te vallen, en om zijn val te voorkomen sloeg hij mij in reflex van achteren zo hard dat ik voorover naar beneden rolde. Gevolg: twee hechtingen in mijn hoofd, drie hechtingen in mijn scheenbeen en een zwaar gekneusde rib, met mijn borst ook blauw. De dag daarna kwam ik bij de grens van Noorwegen. Makkelijk door de douane, maar 6 kilometer verder een politiepost. Alleen controle voor corona. Eerst vraagt hij of ik vaccinatie heb gehad. Ja. Mag ik je bewijs? Ik, alstublieft hier op papier het bewijs. Zijn volgende vraag. Heeft u hem ook op QR code. Uiteindelijk wel, maar die gaat pas in op 1 juli. Dus u mag omkeren en 1 juli terug komen. Dat was ik zeker niet van plan.”

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten