Kalsbeek-leerling Isa van den Bosch is met haar fotoserie geselecteerd voor een masterclass van het Rijksmuseum.
Kalsbeek-leerling Isa van den Bosch is met haar fotoserie geselecteerd voor een masterclass van het Rijksmuseum. (Foto: Kalsbeek College)

Isa wint masterclass van ‘t Rijks

  •   keer gelezen

Kalsbeek-leerling Isa van den Bosch is geselecteerd als een van de tien deelnemers aan de masterclasses van de fotowedstrijd Document Nederland Junior (DOCNLJR) van het Rijksmuseum. “Een geweldige prestatie van deze leerling uit 4-havo”, aldus de school.


Woerden- Het thema van de fotowedstrijd is “het nieuwe-oude normaal”. Het Rijksmuseum gaat daarbij op zoek naar jonge fotografen die het bizarre afgelopen jaar het mooist in beelden kunnen vatten. Isa laat de teleurstellingen van 2020 zien. Ze had hoge verwachtingen, maar leuke dingen als haar zestiende verjaardagfeest, concerten en vakanties zijn helaas niet doorgegaan. “Mijn foto’s gaan over een teleurstelling”, licht de Kalsbeek-leerlinge toe. “Ik had hoge verwachtingen van 2020 en met veel leuke dingen op de planning. Deze dingen dingen zijn niet doorgegaan. Dat is hoe ik corona zie, als een teleurstelling.” Het Kalsbeek College heeft al eerder goede resultaten gehaald in deze landelijke fotowedstrijd. Ze is de zesde winnaar die de Woerdense middelbare school aflevert. Toeval? Volgens kunstdocent Claudia van Putten niet. ,,Fotografie is een grote hobby en ik probeer mijn leerlingen daar ook warm voor te maken. In mijn lessen is het leuk om iets met fotografie te doen. Ik ben trots dat ze mijn enthousiasme delen en zulke mooie beelden maken.”

Kunst en cultuur

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten