Op het Kalsbeek College locatie Bredius gaat een groep leerlingen als 'GSA' de strijd voor gelijkheid aan.
Op het Kalsbeek College locatie Bredius gaat een groep leerlingen als 'GSA' de strijd voor gelijkheid aan. (Foto: Kalsbeek College)

Regenboogvlag gehesen op het Kalsbeek College

  •   keer gelezen

De wereldwijde Pride-maand is dan wel net afgelopen, maar op het Kalsbeek College locatie Bredius is vorige week de regenboogvlag gehesen. De reden: aandacht vragen voor het feit dat iedereen helemaal zichzelf moet kunnen zijn. “Iedereen is gelijk”, zo stelt de school.


Woerden- Een groep leerlingen van het Kalsbeek College is al een tijd met de voorbereidingen bezig geweest. Het streven naar gelijkheid is volgens de leerlingen nog zeker nodig, vooral omdat er nog regelmatig stomme grappen worden gemaakt of wordt gescholden en daardoor kinderen worden beledigd. Het doel van de groep: ,,Iedereen moet zich vrij voelen en de vrijheid hebben om helemaal zichzelf te kunnen zijn. Het moet niet uitmaken wie je bent, hoe je er uit ziet en op wie je valt.”

Het hijsen van de Pride-vlag maakt deze belangrijke boodschap elke dag zichtbaar. De vlag bestaat uit de regenboogvlag waaraan vijf nieuwe kleuren zijn toegevoegd: de drie kleuren van de vlag van de transgender gemeenschap en een zwarte en bruine streep om zwarte LHBT+’ers en LHBT+’ers van kleur te vertegenwoordigen.

Vorige week hebben de GSA-leerlingen aan hun medescholieren regenboogzuurstokken uitgedeeld.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten