<p>Damien van Dam (links) en Luca Ruijs maken grote stappen in hun topsportcarri&egrave;re.</p>

Damien van Dam (links) en Luca Ruijs maken grote stappen in hun topsportcarrière.

(Foto: aangeleverd)

Damien en Luca gaan schitteren op EK en WK

  •   keer gelezen

Terwijl binnenkort de beste topsporters uit de hele wereld hun prestaties kunnen laten zien, staat het duokoppel Damien van Dam (14) uit Linschoten en Luca Ruijs (15) uit Woerden nog aan het begin van de topsportcarrière. Na jaren bijna dagelijks te trainen bij Kintaiko Woerden, is hun inzet nu beloond en zijn zij onderdeel geworden van de nationale selectie jiujitsu.


Woerden- Naast hun eigen clubtrainingen en wekelijks op Papendal mogen trainen als duo koppel onder 18 jaar, zijn zij geselecteerd voor de EK -18/-21 in St. Petersburg en het WK in Abu Dhabi. Het EK is van 31 augustus t/m 4 september en het WK van 30 oktober t/m 7 november.

Na een voordracht door de club mochten Damien en Luca sinds afgelopen maart proef trainingen draaien bij de nationale selectie samen met 3 andere clubgenoten. Dat ze geselecteerd zijn voor de EK en WK kwam voor beide als een verrassing en staan ze nu aan het begin van hun topsport carrière. Net als voor de meeste sporters is een carrière op topniveau een kostbare aangelegenheid. Ze hopen dus ook sponsors te kunnen vinden om dit avontuur ondersteunen. Kintaiko Woerden heeft dan ook een ‘Club van 50’ opgestart.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten