<p>Wie wordt de klimaatburgemeester van Woerden? Opgeven kan vanaf heden.</p>

Wie wordt de klimaatburgemeester van Woerden? Opgeven kan vanaf heden.

(Foto: ERIKSMITSPHOTOGRAPHY )

Klimaatburgemeester in stad gezocht

  •   keer gelezen

De allereerste Nationale Klimaatweek gaat op 28 oktober van start. In die week (die loopt t/m 5 november) laten we zien wat er in Nederland allemaal al gebeurt, maar ook wat er nog nodig is om de klimaatdoelen van 2030 te halen. Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat is op zoek naar Nederlanders die zich al inzetten voor een beter klimaat. Ook in gemeente Woerden zoeken zij een “Klimaatburgemeester”.


Van de redactie

Woerden/Landelijk- Op de eerste dag van de Nationale Klimaatweek (NKW) wordt de Tweede Kamer geïnformeerd over de voortgang van de uitvoering van het Klimaatakkoord. Tijdens de NKW vraagt het Ministerie op allerlei manieren aandacht voor alles wat er in het land al gebeurt aan klimaatverbeteringen. Aangesloten Klimaatpartners, bedrijven en organisaties en gemeenten laten in de Klimaatweek van zich horen. Het doel? Zoveel mogelijk Nederlanders inspireren zich in te zetten voor een beter klimaat. Het Ministerie roept Nederlanders op mee te doen aan de week en zoekt voor alle gemeenten in Nederland een Klimaatburgemeester. Iemand die zich inzet voor een beter klimaat door zijn eigen levensstijl aan te passen. Dat kan iets groots zijn of klein. Goedkoop of duur. Van je huis laten isoleren, tot minder voedsel verspillen. Of ben je juist een klimaatactie gestart in de straat of wijk met de buren? Ben jij die persoon uit Woerden? Of ken je iemand? Geef die op via: www.iedereendoetwat.nl/NKW 

“Hoe eerder we minder CO2 uitstoten, hoe beter het is voor ons allemaal. Niets doen is geen optie. Daarom zetten we met z’n allen klimaatbewuste stappen. Als iedereen wat doet voor het klimaat kunnen we samen de CO2-uitstoot in Nederland verlagen. We roepen burgers, bedrijven en organisaties in héél Nederland op om bij te dragen aan een beter klimaat én om mee te doen met de Nationale Klimaatweek. Van scholen tot multinationals en van gemeenten tot energiebedrijven en brancheorganisaties. Klimaatburgemeesters spelen een belangrijke rol om de rest van Nederland te inspireren zich ook in te zetten”, aldus de organisatie.

Wat was het klimaatakkoord ook al weer?

Het klimaatakkoord is een verzameling van maatregelen die het kabinet-Rutte III in juni 2019 aankondigde, met als doel de uitstoot van CO2 te verminderen en zo de Nederlandse bijdrage aan wereldwijde klimaatverandering te beperken. Het doel van de maatregelen is een grootschalige vermindering van de CO2-uitstoot ten opzichte van 1990: 49 procent in 2030 en 95 procent in 2050. Deze doeleinden vloeien voort uit de klimaatafspraken die de internationale gemeenschap in 2015 maakte in het akkoord van Parijs.

“Je huis laten isoleren, tot minder voedsel verspillen”

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten