<p>Giulia zoekt een warm gastgezin in Woerden.</p>

Giulia zoekt een warm gastgezin in Woerden.

(Foto: aangeleverd)

Giulia zoekt warm thuis in Woerden

  •   keer gelezen

Tientallen uitwisselingsstudenten van over de hele wereld maken eind augustus hun droom waar door een periode te worden ondergedompeld in de Nederlandse cultuur en gewoontes. Eén van hen is Giulia uit Italië die haar Nederlandse droomjaar doorbrengt in Woerden. Voor haar zoekt uitwisselingsorganisatie Travel Active nog een gastgezin dat haar een warm thuis kan bieden tot de zomervakantie 2022.


Van de redactie

Woerden- Giulia doet mee aan het uitwisselingsprogramma High School Holland van Travel Active. Het High School Holland programma van Travel Active biedt buitenlandse scholieren de kans écht onderdeel uit te maken van de Nederlandse cultuur door ze een thuis te bieden bij een Nederlands gezin en ze hier naar een middelbare school te laten gaan. 

Een culturele uitwisseling is niet alleen een avontuur voor de buitenlandse scholier. Ook het gastgezin leert over de cultuur en inzichten die een buitenlandse scholier meebrengt. Zeker in tijden waarin wij minder kunnen reizen, biedt een cultureel uitwisselingsprogramma een unieke kans om toch andere culturen, tradities en talen te ontdekken. 

De 16-jarige een loyale, vastbesloten en enthousiaste meid. Ze wandelt graag met haar moeder en de rest van het gezin. Samen met haar vader gaat ze vaak motorcrossen door de bergen. Giulia wil graag leren om vanuit verschillende perspectieven naar de wereld te kijken. Haar droom is om later te werken voor een internationale organisatie die historisch erfgoed bewaart. ”Mijn oma komt uit Limburg en heeft mij al veel over haar jeugd verteld. Ik zou nu graag haar cultuur beter leren kennen door zelf een jaar in Nederland te wonen.”

Jong of wat ouder, alleenstaand of een gezin met kinderen? Iedereen met de juiste intenties kan gastgezin zijn in de ogen van Travel Active. Gedurende de uitwisseling worden het gastgezin en de student begeleid door een zogeheten Local Coordinator. Deze begeleider is de steun en toeverlaat van scholier en gastgezin. Ook helpt de Local Coordinator met de kennismaking van de Nederlandse cultuur, onder meer door lokale tripjes te organiseren. Travel Active organiseert evenementen voor scholieren en gastgezinnen, zodat zij elkaar leren kennen en ervaringen kunnen uitwisselen. Een buitenlandse scholier in huis nemen, is op vrijwillige basis. Het gastgezin voorziet in kost en inwoning. De overige kosten zijn voor rekening van de scholier of Travel Active.

Giulia volgt een groep avonturiers op die nu al in Nederland hun horizon verbreden. Zoals Clara uit Italië. Zij heeft haar High School Holland-jaar inmiddels bijna afgerond en hebben het hier erg naar hun zin. Bent u nieuwsgierig geworden naar Giulia, de andere buitenlandse scholieren en/of het High School Holland programma? Neem contact op met het High School Holland team via highschoolholland@travelactive.org, bel naar 085 222 4810 of bezoek de website: www.travelactive.nl/high-school-holland

“Mijn oma komt uit Limburg”

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten