Logo woerdensecourant.nl


Michael Busscher speelt tegenwoordig in de Super League. FOTO: Rick Vianen
Michael Busscher speelt tegenwoordig in de Super League. FOTO: Rick Vianen (Foto: Nik Mandemakers)

Busscher dart zich richting de top

Michael Busscher timmert al een tijd lang aan de weg als darter. Elk toernooi weer doet hij zijn ervaring op en is dat terug te zien in de prestaties die hij levert. Het niveau stijgt steeds verder naar de hoogte alwaar Busscher wil presteren.

Woerden - De beste spelers van Nederland spelen competitie. Sponsornamen vliegen je om de oren op het moment dat de ranglijst erbij wordt gepakt. In het team van Camping Bosgenoegen is sinds dit seizoen Michael Busscher actief. Het afgelopen weekend speelde hij zijn eerste wedstrijd voor het team uit Ermelo. De wedstrijd ging verloren, maar voor Busscher stond de wedstrijd toch vooral in het teken van zijn debuut.

"Bij de eerste wedstrijden was ik nog wel zenuwachtig", vertelt Busscher. Het vormde de round-robin waarbij spelers een leg gooien. De teams strijden daarbij voor één vol punt. "Toen ik aan mijn single begon waren de zenuwen al weg." Het tekent de manier waarop Busscher tegenwoordig aan de ochey staat. Zijn pijlen vliegen steeds soepeler het bord in. Fouten worden sporadischer bij Busscher. Dat moet ook. Fouten worden namelijk keihard afgestraft.

Super League

Buiten de toernooien om gooit Busscher dus in de Super League. Een niveau dat te vergelijken is met de eredivisie in het voetbal. Het afgelopen jaar waren ook wereldtoppers als Kim Huybrechts en Benito van der Pas actief in deze divisie. Het is maar om aan te geven richting welk niveau Busscher aan het groeien is. "Het is het allerhoogste niveau in Nederland wat er is. Nog altijd vormt mijn doel om op Lakeside te staan", aldus Busscher. Het is het wereldkampioenschap darten in de BDO. De tegenhanger van de PDC waar onder andere Michael van Gerwen actief is.

Wereldkampioen

Via zijn trainingsvriend Justin van Tergouw is hij bij het team beland. Het contact leidde tot een uitnodiging om eens een trainingsdag mee te doen. "Ik heb toen maar één leg verloren. Toen hebben ze me uitgenodigd om bij hun in het team te komen." Van Tergouw, een groot talent en al wereldkampioen bij de junioren, zit evenzo in het team en zo creëert Busscher een omgeving waarin hij enkel verder kan groeien.

Zekerheid

Het niveau waarop hij nu gooit brengt hem ook tot een hoger niveau. "Ik sta nu ook zekerder aan het bord. Je gaat starten en vanaf het begin moet je knallen", legt Busscher het lastige aan een kort format uit. "Een beurt minder gooien en je kan de leg vergeten. Ik merk dan ook dat ik minder lage scores gooi. In mijn wedstrijd van afgelopen zaterdag mistte ik twee keer dubbel twintig. Het kostte mij uiteindelijk de wedstrijd."

De volgende stap heeft Busscher gezet. Nu moet hij nog verder doorpakken om zijn voorlopige doel te behalen. Het hoofdtoernooi van Lakeside bereiken.

Door Nik Mandemakers

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox