Logo woerdensecourant.nl


Glimmen en blinken op het Exercitieveld

Komende zaterdag, 23 september, vindt de 27e editie van het Nationaal Veteraan Treffen plaats op het Exercitieveld. Het evenement voor liefhebbers van klassieke twee- en driewielers pakt groots uit. Een keur van bekende coureurs uit binnen- en buitenland komt in Woerden opdraven, waaronder de winnaar van de ‘Gouden Helm'.

In de Paddock zijn de klassieke machines te bewonderen en worden films gedraaid met flitsen van belangrijke wedstrijden en voorvallen. Omdat in de Paddock onvoldoende plaats is, wordt een deel van veld geofferd om al het moois toch op te kunnen stellen. Zo’n bonte verzameling van unieke klassieke voortuigen gaat nimmer meer voorkomen in Nederland.

Classic Speedway

Er is een onderdelenbeurs, de traditionele Kaasrit wordt verreden en er is een prijsuitreiking voor de meest unieke voertuigen. 'Blikvanger' dit jaar is de Classic Speedway presentatie, met medewerking van Dutch Classic Speedway-Grasstrack Association. Voorts staat tijdens deze editie een veiling van unieke klassieke voertuigen op het programma.

Na sluiting van de Kaasrit wordt een presentatie gegeven op het podium en laten de coureurs hun motoren even brullen.

Sparta en Zündapp

De andere ‘klapper’ van het evenement gaat door de Sparta- en Zündappclub worden ingevuld. De merken Sparta en Zündapp bestaan 100 jaar en beide clubs zullen een groots door-de-jaren-heen overzicht van beide merken verzorgen. Hoe dit er allemaal uitgaat zien blijft nog even een geheim, maar belooft de moeite voor een bezoek meer dan waard.

De organisatie is in volle gang, de route van de Kaasrit is weer bekend en voert u opnieuw door een prachtig stuk van het Groene Hart.

De burgemeester van Woerden heeft er ook weer zin in en is zijn bromfiets al aan het poetsen, want één ding is voor hem zeker: Hij hoeft er niet ver mee te rijden, maar het moet wel glimmen en blinken.

www.nationaalveteraantreffen.com

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox