Logo woerdensecourant.nl


Scholieren Andersenschool door haka op tv

Zaterdag 23 september wordt de eerste aflevering van het nieuwe tv programma Lang Leve de Muziek Show uitgezonden. De Andersenschool uit Woerden is een van de drie deelnemende scholen uit de provincie Utrecht in deze eerste uitzending.

Woerden - Tijdens een project over de Maori’s in New-Zeeland werd door groep 5-6 een Haka ingestudeerd. Haka is de naam van een groep ceremoniële dansen. Door middel van deze dans probeert men, via de voorvaderen, extra kracht aan te roepen. Waarschijnlijk de bekendste Haka is de ‘Ka Mate’, die al jarenlang door het Nieuw-Zeelandse rugbyteam, de All Blacks, wordt gebruikt als ‘oplader’ voor een wedstrijd. Door de stichting ‘Meer Muziek in de Klas’ werd afgelopen voorjaar voor een nieuwe tv-show gevraagd om muzikale filmpjes in te sturen.

Enthousiast werd een filmpje van de Haka gemaakt en ingestuurd. Hierna volgende een leuke voorronde met een live-optreden in Tivoli-Vredenburg Utrecht. De kinderen beschilderden hiervoor zelf hun eigen hoofdband met Maori motieven. Vlak voor de zomervakantie kregen de kinderen te horen dat ze door waren! Van de 150 inzendingen gingen van de provincie Utrecht, naast de Andersenschool uit Woerden, ook de Notenbalk uit Harmelen en de Breede Hei uit Amersfoort door. Direct na de zomervakantie volgde een korte, hectische tijd van héél veel oefenen. Al na één schoolweek werden de audio- en videoclipopnamen gemaakt. Afgelopen donderdag volgde de opname van een spannende tv-show.

Meer muziek in de klas

Al sinds de oprichting van de Andersenschool is er veel aandacht voor de creatieve en culturele ontwikkeling van het kind. Elke week wordt er aandacht besteed aan samenwerken, tekenen, handvaardigheid, muziek en dramatische vorming. Ieder jaar verzorgt elke groep uitgebreid een toneelvoorstelling of musical voor de hele school en alle ouders.

De Lang Leve de Muziek Show wordt zaterdag 23 september om 19:25 uur uitgezonden op NPO 3. De deelnemers uit provincie Utrecht bijten het spits af. De show wordt de komende 13 weken elke zaterdag uitgezonden.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox