Logo woerdensecourant.nl


Foto: Marieke Markus

Mooie Mensen

Je kent het wel: je bent op vakantie of een dagje weg geweest en rijdt het centrum van Woerden binnen over de Oostdam richting de Hoge Wal. Dan zie je het vertrouwde aangezicht van de stad Woerden. Ineens krijg je toch trek in dat softijsje, kroketje of frietje!

Dus je rijdt de parkeerplaats rechts aan het begin van de Hoge Wal op en stopt, want je gaat even naar Ruud en Maritsa. Ik zou eigenlijk Friendlys moeten zeggen maar dat doe je niet.

Wat oudere Woerdenaren noemen het misschien soms nog steeds Vork. Maar de meeste mensen zeggen toch even naar Ruud of naar Maritsa.

Ze staan letterlijk
dag en nacht klaar

Ruud en Maritsa zijn een begrip in het Woerdense en daarbuiten. Ik denk dat het begrip 'sociaal ondernemen' zo van toepassing is op deze bijzondere mensen. Ze staan voor iedereen klaar. Zijn altijd bereid mee te doen met de grote evenementen (zie ook WvW). Ze hebben een luisterend oor, zijn begripvol en werken als paarden. Ze staan letterlijk dag en nacht klaar. In het geval van nood (grote lokale rampen) zorgen zij ook voor de brandweer.

Afgelopen jaar was Maritsa in het nieuws bij Dumpert. Dit omdat er een paar idiote stoere puberjongetjes met puistjes (ze mochten net met de auto van papa rijden) ijsballen de zaak in knalden en keihard op Maritsa's hoofd deponeerden. Iedereen die het zag walgde er van. Gelukkig is dit opgelost en werden de puberjongetjes uit Oudewater zelf de dupe van hun belachelijke actie.

Maar hier verder geen woord meer over. Waar ik het wel over wil hebben is dat sommige mensen in Woerden al lang een prijs hadden moeten krijgen.

Zij vallen niet in 1 van de categorieën bij Ondernamen of bij de O.K.W. (no offence here), maar eigenlijk zou het wel moeten en dan de oeuvre award. Iedereen in Woerden heeft er wel eens gegeten, bij ieder bedrijf hebben ze als het feest is wel eens geleverd.

En hun gezondheid liet hen soms in de steek. Maar ze krabbelden er beiden bovenop. En sterker nog, vochten zich terug om te kunnen werken in de zaak. Menig mens kan hier wat van leren en heeft hier grote bewondering voor.

Daarom vraag ik de O.K.W. en Ondernamen in samenwerking met de burgemeester om een oprechte gunst: maak een oeuvreprijs voor ondernemers.

Reik deze elk jaar uit. Dit zou echt mooi zijn voor onze stad. De eerste winnaars zijn voor mij Ruud en Maritsa.

Los van hun ondernemerschap zijn het echt mooie mensen.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox