Logo woerdensecourant.nl


Wordt Rick Wils de verrassing van dit seizoen?
Wordt Rick Wils de verrassing van dit seizoen? (Foto: PR)

Wils verrast iedereen met basisplek

Rick Wils is vooralsnog de verrassing bij Sportlust '46. De jonge aanvaller scoort er rustig op los en dat lag aan het begin van dit seizoen niet geheel in de lijn der verwachtingen. De goaltjesdief laat zien dat hij het niveau aan kan. De stap van WDS naar Sportlust '46 heeft hij snel gemaakt.

Woerden - Trainer Wim van 't Westeinde kondigde het in de voorbereiding op het nieuwe seizoen al aan. Rick Wils zou wel eens de verrassing van het seizoen kunnen worden. Zie daar de eerste competitiewedstrijd. Op bezoek bij het Rotterdamse Xerxes DZB stond Wils niet alleen in de basis. Binnen tien minuten liet hij middels een ware spitsengoal direct zijn kwaliteiten gelden. Van 't Westeinde heeft daarmee al vroeg in het seizoen het gelijk aan zijn kant.

Spits

Het is vrij opvallend dat Wils zichzelf in de spits een plek heeft toegeëigend. Bij WDS speelde hij vooral op de nummer tien positie en dus was het allesbehalve vanzelfsprekend dat hij zich bij Sportlust '46 op de rol van doelpuntenmaker moest richten. "Toch is dat geen onbekende plek voor mij. Bij WDS heb ik ook al op die positie gestaan toen ik debuteerde. Ik ben wat dat betreft nu weer in herhaling gevallen", vertelt de jongeling.

Met zijn prestaties verbaast Wils vriend en vijand en niet in de laatste plaats zichzelf. "Ik denk dat niemand had verwacht dat ik nu al een basisplek zou veroveren. Ikzelf ook niet. Wel ben ik gekomen om zo snel mogelijk een basisplek te veroveren."

Met dit scenario vormt Wils een perfect voorbeeld van een hardwerkende spits die zijn kansen grijpt. "Toen ik een kans kreeg om in te vallen heb ik wel lekker gespeeld. Ook in de beker heb ik een kans gekregen en toen presenteerde ik mijzelf wel als een balvaste spits die ze wel konden gebruiken."

Realisme

Realistisch is Wils ook. Hij weet dat hij nog op verschillende vlakken moet verbeteren. De stap van de derde klasse naar de eerste klasse is niet voor niets een grote. Het tempo ligt hoger, maar Wils kan dat zelf nog het beste verwoorden.

"De snelheid van het spel ligt veel hoger"

"Vooral de snelheid in het spel ligt vele malen hoger dan welke club dan ook in de derde klasse. Ik moet nog meer vooruitdenken en vooraf weten naar wie ik de bal zal spelen."

Scoren

In eerdere jaren ervoer de ploeg problemen met scoren.

Een spits die er meer dan twintig binnen schiet werd vrijwel nooit gevonden en wellicht heeft men in Rick Wils die nu wel in de gelederen.

Is hij dan de missende schakel waardoor Sportlust '46 dit jaar wel kampioen kan worden?

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox