Logo woerdensecourant.nl


Meer werk voor dierenhulpverlening

Woensdag 4 oktober is het Werelddierendag. De Woerdense Courant kijkt met voorzitter Mechtild Stavenuiter van Stichting Dierenhulpverlening Woerden e.o. terug en blikt vooruit op de Open dag van 7 oktober.

De stichting bestrijkt naast Woerden ook Oudewater, Bodegraven, Montfoort en Nieuwegein, vertelt Stavenuiter. "Met 225 vrijwilligers beheren we het asiel in Harmelen, de dierenambulance en het centrale meldpunt voor dieren. Daarnaast hebben we een PR-werkgroep, die bekendheid geeft aan alles wat we doen." En dat werkt. "Het laatste jaar is de vraag naar onze hulp op alle fronten toegenomen. Dat betekent dat we ook meer dieren hebben opgevangen in het asiel. Helaas constateerden we de laatste jaren dat meer mensen door de economische crisis afstand deden van hun dieren. Vooral konijnen worden vaak gedumpt. Bij voorkeur helpen we de eigenaars met dierenvoer, maar dat lukt niet altijd. De dieren komen dan bij ons terecht."

Gelukkig is asiel Reijerscop in Harmelen een mooie plek die dieren veel te bieden heeft. Er is veel dierenspeelgoed en de dieren kunnen regelmatig lekker buiten dollen. "Je zou het een vijfsterrenhotel voor huisdieren kunnen noemen. Voor onder andere reptielen, slangen, vleermuizen en egels hebben we een speciale opvang. Verwilderde katten kunnen we niet opnemen, daarvoor is er de werkgroep verwilderde katten. Het asiel, met alleen vrijwilligers, is uniek in Nederland en we zijn er erg trots op." Wie een nieuw huisdier zoekt, kan op RPL FM en Radio Stad Montfoort wekelijks luisteren naar het gesprek over het asiel met Mechtild Stavenuiter. Of kijken op de website of langskomen natuurlijk.

Open dag

Aanstaande zaterdag kan iedereen het asiel bekijken op de Open dag."Dan openen het asiel en het Diergezondheidscentrum De Limes hun deuren. Van 11.00 tot 16.00 uur kunnen geïnteresseerden een kijkje achter de schermen nemen, zelfs in de operatiekamer van De Limes, en natuurlijk ook vragen stellen over het werk van de stichting. Daarnaast zijn er kraampjes en bijzondere dingen te doen en te zien. Bijvoorbeeld demonstraties met politiehonden en van honden- en kattentrimmen. Een deskundige neemt reptielen mee en kan daar van alles over vertellen. Kinderen kunnen daarnaast meedoen aan een speurtocht, geschminkt worden en zich uitleven op een springkussen."

Collecte

Rondom Werelddierendag gaan elk jaar weer collectanten langs de deuren voor de Dierenbescherming, een goed doel om te ondersteunen. Ook de stichting Dierenhulpverlening Woerden e.o. moet het hebben van giften en andere vormen van financiële steun. "Helaas heeft de Dierenbescherming het alleenrecht op collecteren rond dierendag en komt niets van de opbrengst terecht bij het lokale dierenasiel. Het zou dan ook heel mooi zijn als de mensen in onze regio doneren aan de Dierenbescherming maar daarbij ons niet vergeten." Hoe u de stichting kunt steunen, is te lezen op de website.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox